23. okt
KONTRAKT: Underskrivelse av kontrakt mellom Forsvarsbygg og Consto AS. Fra venstre: Steinar Fossan, prosjektleder Forsvarsbygg, Ronny Røtvold, prosjekt- og anleggsleder i Consto, Frode Sjursen, administrerende direktør i Forsvarsbygg, Hans Kristian Seterlund, administrerende direktør i Consto, Erik Øimoen, direktør i Forsvarsbygg og Erik Anders Helin, regionssjef i Forsvarsbygg.
 
Avtale inngått om grensestasjon i Jarfjord
Forsvarsbygg har inngått kontrakt med Consto om å bygge Jarfjord grensestasjon ved Storskog for Garnisonen i Sør-Varanger.

Publisert: 20.jun.2014 10:25
Oppdatert: 23.okt.2017 10:40

Verdien på kontrakten er på vel 121 millioner kroner inkludert merverdiavgift og beregnet oppstartdato er 1. juli, heter det i en pressemelding fra Forsvarsbygg.

Ferdig 2016

Jarfjord grensestasjon skal bygges likt den i Pasvik, men med noen praktiske endringer, og er beregnet ferdig i løpet av vinteren 2016.
Når denne grenstasjonen står ferdig har Grensevakta ved Garnisonen i Sør-Varanger fått de nødvendige EBA-fasilitetene på plass for en fremtidsrettet og moderne tjeneste, heter det i meldingen.

Les også: Pasvik Grensestasjon åpnet

Vinnerutkast

Prosjektet baseres på vinnerutkastet for arkitektkonkurransen som ble vunnet av A-lab Arkitekter i Oslo i 2010. Bygget er et kompakt flerbruks hus formet som en åpen firkant og skal huse 92 soldater og 18 befal. Her skal soldatene arbeide og bo i den tiden de tjenestegjør som grensesoldater. Operative funksjonaliteter og trivselsfremmende tiltak er kombinert på en arkitektonisk tiltalende måte.

Les også: Flytter inn med blandede følelser

Rives og selges

De gamle grensestasjonene på Svanvik og Grense Jakobselv skal rives. Grensestasjon på Korpfjell videreføres som observasjonspost. Grensestasjonene på Elvenes og Skogfoss skal avhendes når de nye stasjonene er tatt i bruk. Gjøkåsen grensestasjon skal enten rives eller selges.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no