7. des
AVVENTER: Styret i Finnmarkssykehuset avventer politets behandling om hvorvidt direktør Thorbjørn Aas har gjort noe ulovlig.
 
Avventer politibehandling i journal-sak
Styremøte i Finnmarkssykehuset i dag.

Publisert: 30.apr.2015 15:58
Oppdatert: 23.okt.2017 10:50

Konflikten mellom daglig leder av firmaet Psykia AS, Thor Kvakkestad og administrerende direktør i Finnmarkssykehuset, Torbjørn Aas var enste sak under styremøtet i dag onsdag.

Kvakkestad har anmeldt Aas, og tre andre i Finnmarkssykehuset for å ha snoket i pasientjournaler.

Nekter

Slike pasientjournaler skal ifølge Kvakkestad ikke åpnes av uvedkommende. Kun personell som deltar i behandlingen av den aktuelle pasienten har ifølge han anledning til å lovlig åpne og lese disse, meldte Altaposten før påske.

- Administrativt ansatte, som Torbjørn Aas og Inger Lise Balandin, har ingenting i disse journalene å gjøre. De har gjort seg skyldig i et grovt brudd på lovverket, sa han til avisa.

Aas på sin side sier han aldri har vært inne i en eneste journal.

Avventer

I en pressemelding torsdag ettermiddag skriver styret i Finnmarkssykehuset at de vil avvente politiets behandling om hvorvidt det er begått brudd på lov og forskrift i forbindelse med bruk av pasientopplysninger.

Samtidig som Kvakkestad, gikk også to pasienter til politiet med saken. Den ene av dem stod fram i Altaposten og ble i etterkant kontaktet direkte av Aas, og uttalte at det føltes som en ubehagelig utspørring.

Etter torsdagens møte beklager styret at Aas har tatt direkte kontakt med pasienten som anmeldte foretaket. De er samtidig tilfreds med at han har gitt en uforbeholden unnskyldning, og beklaget sin handling.

Styreleder Ulf Syversen opplyser om at direktørens ansettelsesforhold ikke har vært tema på møtet.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no