10. des
Spionsiktede Frode Berg under forrige ankebehandling av varetektsfengslingen i byretten i Moskva. Bergs russiske advokat Ilja Novikov til venstre.
Foto: Tore Meek / NTB scanpix
 
Avviste nyeste Frode Berg-anke
En russisk domstol har avvist en anke fra spionsiktede Frode Berg på en fengslingskjennelse. Advokaten hans er ikke overrasket.

Publisert: 30.okt.2018 12:19
Oppdatert: 30.okt.2018 12:20

– Det var ikke oppsiktsvekkende for verken meg eller Frode at anken ble avvist, forteller Frode Bergs russiske advokat Ilja Novikov til VG.

I kjennelsen fra 1. oktober konkluderte Lefortovo-domstolen i Moskva med at nordmannen må sitte varetektsfengslet til 5. desember – ettårsdagen for pågripelsen.

Novikov sier likevel til NRK at han er optimistisk:

– Vi forventer en lykkelig slutt. Vi tror ikke at Frode Berg må sitte 20 år i russisk fengsel. Jeg håper han nå bare er måneder unna å komme hjem.

Han tror også det blir fortgang i saken nå som den spionsiktede russeren Mikhail Botsjkarov er løslatt fra norsk varetekt. Advokaten hadde ifølge NRK inntrykk av at russerne ventet på utfallet av Botsjkarov-saken.

Novikov håper rettssaken nå kan starte i januar, skriver rikskanalen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no