14. okt
BYGGING: Slik så Bøkfjordbrua ut i begynnelsen av august.
 
Både norsk og russisk samferdselsminister til bru-åpningen
Ketil Solvik-Olsen og Maksim Sokolov til åpningen av nye E105. Og den er ikke langt unna.

Publisert: 11.sep.2017 13:14
Oppdatert: 23.okt.2017 11:24

Torsdag 28. september skal hele nye E105 åpnes i Sør-Varanger.

Mesteparten av veien har vært kjørbar en stund, inkludert den nye Trifontunnelen - men det som gjenstår er å gjøre ferdig Bøkfjordbrua. Når den står klar, får Norge storbesøk fra Russland.

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen og hans russiske kollega Maksim Sokolov vil begge være til stede under åpningen, skriver Statens vegvesen i en pressemelding.

– Russland er en stort land som har svært mange grenseforbindelser. Når den russiske samferdselsministeren velger å komme til Sør-Varanger, er dette et uttrykk for at forbindelses anses som viktig for Moskva og for Russland, sier regionveisjef Torbjørn Naimak i vegvesenet.

Ved brua

- E105 er den eneste vegforbindelsen mellom Norge og Russland. Veien går fra Hesseng utenfor Kirkenes over grensa på Storskog til Murmansk og videre via St. Petersburg og Moskva til Jalta. Gjennom flere år er vegen oppgradert og modernisert på begge sider av grensa, og det blir åpningsmarkering både i Norge og Russland denne dagen, skriver vegvesenet.

NRK skriver at åpningen først vil finne sted på russisk side, for så å bevege seg over på norsk side.

Markeringen på norsk side vil ifølge vegvesenet foregå ved den nye Bøkfjordbrua. Samme dag vil det være mulig å begynne å bruke hele E105, fra Hesseng til russegrensa på Storskog - og videre om man har de rette visumpapirene.

Flere land

I tillegg til samferdselsministrene, står stortingsrepresentanter, sametingspresidenten og en rekke representanter fra offentlige myndigheter på gjestelista. I tillegg til Norge og Russland, vil de øvrige barentslandene, Finland og Sverige, være til stede ifølge vegvesenet.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no