18. okt
Karina Elisabeth Andreassen. Foto: Aksel Espeseth
 
Badminton-gull til stortalent
I helgas norgesranking i badminton U15, tok Karina Elisabeth Andreassen fra Kirkenes gull i single.

Publisert: 09.jan.2018 08:26
Oppdatert: 09.jan.2018 17:28

Turneringa gikk på Frogner i Sørum kommune og hadde deltakelse av den øverste eliten fra hele landet. Karina Elisabeth Andreassen er ranket topp tre i alle kategorier, single, double og mixdouble.

Bedre enn seeding

Hun var seedet som nummer to i single og forsvarte sin posisjon og vel så det. Hun stod nemlig alene på toppen av pallen med sin gullmedalje etter en strålende serie med kamper. Hun spilte også svært overbevisende i finalen mot Victoria Zhang fra Haugerud BK. 

Dette var en etterlengtet seier for Andreassen, som fikk betalt for sine treningsopphold i inn og utland. Senest tilbrakte hun hele juleuka på treningsleir i St. Petersburg. 

Ny makker

I mixdouble spilte hun sammen med sin faste makker Thomas Barth fra Bergen BK. Også her gikk det veien helt fram til semifinale og endte på en tredjeplass i turneringa.

– Godt jobbet av to 13-åringer som aldri får anledning til å trene sammen, sier Aksel Espeseth. 

I damedouble gikk det også svært så bra. For anledningen hadde Karina en ny makker. Ingen ringere enn 11 år gamle Katja Botcharova Ellingsen, også fra Bergen BK. 

– Katja er fortsatt bare U13-spiller, men topper likegodt de nasjonale rankinglistene i denne aldersklassen. Jentene skal være rimelig fornøyde med å komme til semifinale og også en tredjeplass i damedouble, sier Espeseth.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no