15. okt
BAKKELØP: Hit vil Lene Mentiyærvi Hølvold (til høyre) trekke både bryllupsgjester og folk ellers på lørdag. Her har hun med seg Bengt Høvold og Åse Valnes Rødvik. (Foto: Håvard S. Mækelæ)
 
Bakkeløp med bryllupsgjester
Før dette årets Melkesyra-løp skal et helt bryllupsfølge traske opp alpinbakken på Sandnes. Ikke-bryllupsgjester må ikke la seg skremme bort av den grunn.

Publisert: 29.aug.2013 07:15
Oppdatert: 23.okt.2017 11:11

I år er det andre gang Melkesyra-løpet arrangeres. I spissen står Lene Mentyjærvi Hølvold, som håper å skape oppmerksomhet rundt sykdommen multippel sklerose (MS) på den nasjonale MS-dagen. Løpet går opp alpinbakken på Sandnes, og inntektene går til MS-foreningens arbeid med unge med MS.

To løp

Dette året er det imidlertid et ekstra løp før selve Melkesyra. «Brudemarsjen» er navnet på det tidlige løpet, som så langt har registrert 50 deltakere. Og alle deltakerne der har én ting til felles: De er gjester i Lene Mentyjærvi Hølvold bryllup.

- Jeg skal gifte meg på lørdag, og så ble MS-dagen på samme dag. Så da utfordret jeg bryllupsgjestene mine til å få så mange som mulig opp bakken, forteller hun.

Lene drar selv rett fra bakkeløp til bryllup i kirka. Hun gifter seg mens premieutdelingen for det vanlige Melkesyra-løpet pågår.

Det er kafé, loddsalg og infostand tilgjengelig før løpene er i gang, også for de som ikke deltar, og det blir også et miniløp for unge.

Ikke farlig

Lene Mentyjærvi Hølvold håper på enda flere Melkesyra-deltakere enn i fjorårets 80. Så langt er det 50 som har registrert seg til Melkesyra-løpet, i tillegg til de 50 som er med på Brudemarsjen.

- Det går et lite rykte på byen på at det er et farlig løp, men det er det ikke, sier Lene. Hun har tatt med seg to av de eldre påmeldte deltakerne for å illustrere. Bengt Hølvold er Lenes far, og Åse Valnes Rødvik er ennå noen år eldre. De to går jevnlig opp bakken.

- Jeg ser noen som går opp bakken hver dag, sier Bengt.

Det blir ikke offisiell tidtaking, men man kan sette sine egne utfordringer etter formen.

- Jeg går vanligvis bakken på ti-tolv minutter. Jeg har vært nedi åtte minutter. Men det er klart: Under den aller første turen jeg gikk, måtte jeg ta pauser hele tiden, sier Bengt.

Utfordrer politikere

Lene utfordrer spesielt politikerne i Sør-Varanger. For å få dem med, har hun satt av en halv times total taletid for de forskjellige politikerne rett før premieutdelingen.

Senere på kvelden lørdag er det et seminar om MS på Rica Arctic Hotell, med fysioterapeut Eirik Irgens.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no