20. okt
HASTEMØTE: Formannskapet var samlet til ekstraordinært møte torsdag kveld.
 
Banken dekker Sydvaranger-lønna
Sparebank1 stiller med forskudd på feriepengene til Sydvaranger-ansatte, tross at formannskapet ikke fikk lov til å stille med pant.

Publisert: 19.nov.2015 18:10
Oppdatert: 23.okt.2017 10:57

Sparebank1 Nord-Norge har avgjort at de vil stille med forskudd på feriepengene til de konkursrammede Sydvaranger-ansatte.

- Bostyreren på Sydvaranger har ikke oversikt over hvor mye lønn hver ansatt skal få utbetalt akkurat nå. Men de har oversikt over hvor mye feriepenger hver ansatt skyldes. Det er på det nivået som de ville fått i lønn, forteller Trond Hanssen, konserndirektør i Sparebank1 Nord-Norge.

Formannskapet hadde et hastemøte torsdag kveld, for å avgjøre om kommunen kunne stille med pant på flere millioner kroner, for å få det til. Det viste seg imidlertid at kommuneloven ikke tillater kommunen å stille med en slik garanti, fortalte ordfører Rune Rafaelsen i formannskapsmøtet.

Nå stiller banken opp uten kommunens garanti, så lenge de får pant i kravet bostyreren har mot lønnsgarantifondet. Slik får banken tilbake pengene når lønnsgarantifondet kommer igjennom.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no