21. okt
HAR SØKT: Kirkenes Puckers er de eneste som har søkt kommunen om penger til Barentssportsdagene per nå. (Begge arkivfoto: Martin Gramnæs).
 
Bare Puckers har søkt om penger til Sportsdagene
Idrettslag har frist til 5. januar for å søke midler til den årlige sportsfesten som går av stabelen i februar.

Publisert: 24.des.2015 12:28
Oppdatert: 23.okt.2017 10:58

Egentlig skulle Sør-Varanger Idrettsråd stå som arrangør, men lite tid og laber oppslutning gjør at idrettslagene selv må ta hånd om sine arrangementer.

Kansellerte

Det var på et styremøte 14. desember idrettsrådet enstemmig vedtok at de ikke skulle stå som arrangør for årets sportsdager.

«Styret i idrettsrådet ser det som viktig å få engasjert flere idrettslag og foreninger, derfor har idrettsrådet bestemt å ikke arrangere Barentssportsdagene 2016 pga manglende interesse/oppslutning» står det i vedtaket.

Noen dager senere ble det på kommunens hjemmeside lyst ut 150 000 kroner som idrettslagene kan søke på. Kriteriene er at arrangementene må ha barentsprofil, - altså deltakere fra Russland og Finland. Søknadsfristen er satt til 5. januar.

Tidligere i høst gikk idrettsrådet ut og etterlyste hva lagene ønsket av Sportsdagene. De understreket samtidig at man ikke måtte være medlem i rådet for å bli med på dette. Samtidig ønsket de ikke å påtvinge noen endringer på arrangementet som nå arrangeres for niende gang.

- Mange av lagene har vært med lenge, og vi skal ikke tråkke noen på tærne, understreket Anette Jensen da.

I en epost som er sendt ut til en rekke idrettslag i kommunen skriver rådet at de ønsker at Barentssportsdagene skal være et godt arrangement hvert år, og at de ønsker et dialogmøte med idrettslag allerede til våren for å planlegge arrangementet som skjer i 2017.

Ga bort plassen

Det er Liza Stepanova som håndterer søknadene som kommer inn. Per mandag ettermiddag hadde det kommet inn en søknad.

- Denne kom fra Kirkenes Puckers som har vært med å arrangere i alle år, forteller hun. Nå håper hun at det kommer inn flere søknader.

- Og hvis det kommer inn veldig mange, håper vi samtidig at vi har nok penger, fortsetter hun og legger til at det hadde vært fint om noen nye lag og foreninger melder seg på. Blant dem som også har vært med siden starten, er Kirkenes Atletklubb. De blir ikke med på de neste Sportsdagene.

- Det kolliderer med et annet brytestevne som vi skal være med på, forteller leder Bjørn Nilsen som peker på at pengepotten det kan søkes på også er mindre enn tidligere.

- Vi har vært med hvert år og har sagt fra at vi gir fra oss plassen til noen andre, sier Nilsen. Han regner imidlertid med at klubben blir å se på Sportsdagene i 2017.

Kirkenes og Omegn skiklubb (KOS) var ikke med på fjorårets arrangement, men ser ikke bort fra at de søker midler nå,

- Vi må se nærmere på søknadskriteriene. Vi bruker jo å ha et solrenn der vi tidligere har hatt med russiske deltakere til stor suksess, men jeg har ikke diskutert det med styret ennå, forteller Jarle Olsen. KOS trakk seg fra fjorårets Sportsdager etter at de ikke fikk støtte til busstransport for sine russiske gjester.

Bredt program

Det skal kunne bli nok å finne på for alle i februar måned. I tillegg til at festivalen Barents Spektaktel returnerer, planlegger Sør-Varanger kommune Barentsdager med Barnas Barentsdager, Kaos Spektakel, Barents Sportdager, Solfest, Barentsdagene på biblioteket, Grenseseminar og Barents eldrekafé.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no