8. des
FLYTTING: I mai vil både Barents Sport, Ringo og Fargekilden flytte til Arbeidergata 1. Til venstre byggeier Helge Roska Mikkelsen. Til høyre Aleksander Nordgaard, som allerede er inne i bygget.
 
Barents Sport får flytte
Utvalg for plan og samferdsel i Sør-Varanger kommune ga onsdag Barents Sport klarsignal til å flytte inn i Arbeidergata 1, i det tidligere Jysk-bygget.

Publisert: 14.apr.2016 17:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:03

Tidligere har Fargekilden og lekebutikken Ringo fått lov til å flytte fra Sjøsiden og til Arbeidergata 1. Kommunen mente at sportsbutikken ikke kunne flytte på grunn av en eldre reguleringsplan med litt gamle formuleringer og mulighet for å oppfatte bestemmelsene ulikt.

Enstemmig ja

Dermed måtte Utvalg for plan og samferdsel avgjøre denne saken. Det har de nå gjort.

– Vi så ikke den store forskjellen her, og så derfor ingen grunn til at Barents sport ikke skulle få flytte inn, som lekebutikken og interiørbutikken. Virksomheten i Arbeidergata 1 framstår ikke som et senter, og dermed så vi ingen grunn til å nekte Barents sport plass her. Vedtaket var endelig, sier fungerende utvalgsleder Britt Slagtern (Ap).
Og dermed blir det slik. Utvalg for plan og samferdsel har det siste kommunale ordet i denne saken.

Gåsehud

Byggeier Helge Roska Mikkelsen fikk nyheten fra SVA tirsdag ettermiddag.

– Jeg får gåsehud her jeg sitter. Dette er bare så bra for oss. Er det virkelig sant?

Er du overrasket?

– Ja og nei. Man vet jo aldri i slike saker. Det hadde jo blitt bråk dersom politikerne ikke hadde konkludert slik, men dette er helt supert, sier Roska Mikkelsen.
Utbyggingen i Arbeidergata 1 skal være ferdig i begynnelsen av mai. Da blir det 2000 kvadratmeter oppe, av dette er 1200 kvadratmeter nybygg. Kjelleren under nybygget er 800 kvadratmeter.

– Her blir det god plass, sier Roska Mikkelsen.

Inne i mai

Flyttingen av Barents Sport, Ringo og Fargekilden fra Sjøsiden senter til Arbeidergata 1 vil skje i mai. 1. mai skal de tre være ute av Sjøsiden. Målet er å ha en felles åpning i Arbeidergata 1 mandag 9. mai.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no