8. des
FULLT: Det var som sild i tønne ganske tidlig etter åpningstid under Barentsmessa.
 
Barentsmessa ble større enn noensinne
Å arrangere Barentsmessa er enkel butikk. Spesielt når det kommer tusenvis av handlevillige mennesker som fyller både parkeringsplassene og alle handelsstandene.

Publisert: 22.nov.2013 14:24
Oppdatert: 23.okt.2017 10:34

Årets Barentsmesse var den 15. i rekken. Og den desidert største, både i antall utstillere og utleide kvadratmetre.

Sju timer

De 41 utstillerne i kategorien motor og fritid dekket Barentshallens grønne kunstige gress i sju timer lørdag. Ikke mindre enn 1 900 kvadratmetere var leid ut til selgerne i hallen av arrangørene i Kirkenes Rotary og Kirkenes skolemusikkorps.
– Helt fantastisk. Vi er kjempefornøyde, sier Gunnar Reinholdtsen i Kirkenes Rotary.
Han hadde lørdag ikke helt oversikten over hvor mye overskudd årets messe ville gå med. 

– Men det vanlige er mellom 150 000 og 200 000 kroner i overskudd. Dette deles mellom oss og skolemusikkorpset. Og pengene vil gå rett til ungdomsarbeidet i Sør-Varanger. Vi har støttet alt fra alpinbakken i Sandnes og til First Lego League. Og det er mer pengestøtte i vente fra oss etter dette, sier Reinholdtsen. 


Gull

Arrangørene hadde klistret et gull-hjerte bak på 15 billetter. I tur og orden kom vinnerne på arrangørkontoret. 

– Det er ikke fritt for at de blir store i øynene når de blir klare over at de har vunnet tusen kroner på billetten. Mange av vinnerne var unger. Det er bare artig å glede, sier Britt Slagtern i Kirkenes skolemusikkorps. 
Også mangelen på ledige parkeringsplasser tydet på at årets messe var rekordstor.
– Vi passerte tidlig 1 000 besøkende, sier sekretær Jan Erik Melgaard i Rotary.
Ikke lenge etter at messa åpnet klokken ti var parkeringen både foran Barentshallen, på Mix-tomta og på Varanger kraft fylt opp.
Og de handlende så ut som de storkoste seg. Uansett om de tok turen rett opp i kafeen for å smake på kakene og kaffen eller hadde en målbevisst gange til kunstgresset, der godsakene ventet. For her var det meste hva lommeboka kunne begjære; skutere, modellfly, turklær fra topp til tå, bankene var på plass, det samme var boligbransjen. Og julekaker i alle mulige størrelser og fasonger.
– Og nissene? Ingen messe uten julenisser?
– Neida. Nissene var på plass. Uansett om de satt oppå syltetøyglass som vakter eller var produsert med salg for øyet.
– For meg er det jul hele året. Nissene produseres året rundt. Men de våkner liksom ikke før lua er på, sa Laila Mikkelsen.

Disco

Ungdomsbedriften Retro ved Kirkenes videregående skole var den første på den fronten som hadde stand i Barentshallen under motor- og fritidsmessa. De selger reproduserte stearinlys.
– De er unike og miljøvennlige. Nå skal vi til fylkesfinalen og videre til NM-finalen på Lillestrøm. Den har vi ambisjoner om å vinne, sier Stine Hedman, Andrea Midtli, Silje Eggen, Helene Stunes og Regine Blickfeld.
Kultur var det også plass til. Enten det var Zumba-dansere som entret scenen eller russen i 2015 som gikk over podiet i moteshow. Og oppe fikk de aller minste også sitt. Speaker nede på gressteppet var Svenn-Yngvar Pedersen som styrte mikrofonen, men for de aller minste - på barne-discoen - var det sønnen Sebastian som styrte spaker. Et talent på den fronten.

Uheldig kollisjon

Arrangørene i Rotary og Kirkenes skolemusikkorps smilte fra øre til øre fra de åpnet til siste messe-besøkende var ute litt over 17.
Men en ting var Gunnar Reinholdtsen i Kirkenes Rotary misfornøyd med.
– Det er at avisa Finnmarken har lagt gull-dagene sine til samme helga som vår messedag. Vi synes dette er veldig dårlig gjort, all den tid at de står for kommersielle interesser og ødelegger for oss og det ungdomsarbeidet som vi søker å legge til rette for med dette arrangementet, sier Reinholdtsen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no