14. okt
UNGDOMSKLUBB: Det gamle legekontoret i Bjørnevatn ble til ungdomsklubb i 2003. Her taler ordfører Alfon Jerijärvi under åpningen. Nå skal bygget selges. (Arkivfoto: Jostein Jakobsen)
 
Barnehager og ungdomshus til salgs
Sør-Varanger kommune vil selge unna en hel del eiendom i sommer. Alt fra grendehus til prestebolig vil være å få kjøpt.

Publisert: 14.mai.2014 16:21
Oppdatert: 23.okt.2017 10:39

Gamle Bjørnevatn legekontor er blant byggene som skal legges ut for salg i løpet av juni. Sør-Varanger kommune er nå i ferd med å finne takstverdien på bygget, som blant annet har huset Bjørnevatn ungdomsklubb, i tillegg til flere andre bygg. Deretter går de til høystbydende.

- Vi har ikke tatt stilling til om de skal legges ut for salg samtidig, men regner med at de blir lagt ut til salg i første halvdel av juni. Da selges de via megler, som vanlig, forteller plan- og bygningssjef Håvard Lund.

Åtte eiendommer

Byggene som definitivt legges ut for salg er Bjørnevatn Barnehage (Egne Hjems vei 34B), Lisadellhaugen Barnehage på Elvenes, Gamle Bjørnevatn legekontor og Jakobsnes grendehus. I tillegg er Malmklang og Kristen Nygaards gate 3B, altså den gamle presteboligen, allerede lagt ut for salg.

Gamle Bjørnevatn legekontor er lokalet der Bjørnevatn ungdomsklubb holdt til frem til i fjor. Kommunen fant ikke plass til klubben på budsjettet, og dermed står bygget ubrukt.

Russiskortodoks tilbud

Hans Væggers vei 3 og 5, der den russiskortodokse Hellige Trifon-menigheten leier lokaler, skal også selges. Men det kan hende blir solgt direkte til menigheten, ifølge eiendomskonsulent Eivind H. Iversen.

- Menigheten har gitt et bud på de to eiendommene og saken skal til politisk behandling om de skal selges til menigheten eller om de skal legges ut for salg til høystbydende, opplyser han.

Byggene blir solgt som de er, og er i varierende tilstand.

- Noen bygg er helt greie, og andre er preget av tidens bruk, sier Lund. Uansett er det opp til kjøperen hva byggene skal brukes til, ifølge plan- og bygningslederen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no