6. des
LYSERE: Kirsti Jerijärvi synes de store mørke portrettene gjorde Basen mørk og dyster. Nå blir veggene lyse.
 
Basen feirer ti år med ansiktsløftning
I oktober har Basen tiårsjubileum, og dette markeres med gjenåpning i nyoppussede lokaler og med nytt og bedre innhold.

Publisert: 20.sep.2016 14:26
Oppdatert: 23.okt.2017 11:08

Da Basen åpnet dørene for første gang for ti år siden, var det daglig drift av kafè og et yrende liv av ungdommer i alle aldre.

- Ativiteten på Basen har vært synkende de siste årene, så nå begynner vi litt på nytt, forteller Gunnhild Brimheim, leder for kultur og fritid.

Basen er nå tildelt mer tid og ressurser, noe som igjen gir rom for kurs og aktiviteter.

- Vi ønsker at ungdom skal forstå at Basen er deres. De skal få forme Basen selv, og skal få komme med ønsker med hva Basen skal inneholde, sier Brimheim.

Ambisjonene for Basen i 2006, var at dette skulle være en «rugekasse for utklekking av idèer», at ungdom skulle få hjelp til å søke økonomisk støtte til filmprosjekter og at festivaler skulle arrangeres. Det ble lovet at Basen ville koke og boble av aktivitet. Nå kommer Brimheim med de samme lovnadene.

- Vi er to på jobb som skal kunne være her for ungdommene. Vi vil hjelpe til med å arrangere alt fra fotokurs til sykkelreperasjonskurs. Vi skal snakke med ungdom og finne ut hva som interesserer dem, sier hun.

Middag og leksehjelp

I oktober åpner Basen igjen, og hver torsdag vil det være åpent fra kl 15 til kl 22. Da er alle ungdommer velkommne.

- De skal ikke behøve å dra hjem for å spise middag etter skolen. Vi kommer til å ha åpent kafè, og vi vil tilby leksehjelp, sier Brimheim.

Basen har pcer, møterom, spillrom og scene. De har også øvingslokale dersom noen vil starte band.

- Vi har ledige tider i øvingslokalet, så det er bare å ta kontakt.

Dårlig rykte


Brimheim forteller at hun har inntrykk av at Basen tidligere har hatt et dårlig rykte blant foreldre, noe de nå vil kvitte seg med.

- Foreldre skal vite at Basen er en trygg arena for ungdommene. Basen er ikke bare et sted «å henge», men er sted ungdommene kan være kreative i stedet for å kjede seg hjemme, sier Brimheim.

Basen er ment for ungdom fra 13 til 18 år.

- Åttendeklassingene vil kanskje ikke komme hit fordi de yngst i målgruppen, men her er det fritt fram for alle.

Tidligere hadde Basen åpent på fredagskveldene, men Brimheim skjnner at foreldre kanskje ikke vil sende ungdommene til byen på fredagskveldene.

- Torsdag blir Basens dag, og vi vil alltid være to voksne her, avslutter hun.

Oppussing

Kirsti Jerijärvi og Bård Stien er blant de som nå maler og gjør i stand lokalene til åpningen i oktober. De er egentlig ansatt som ungdomskonsulenter i kommunen.

- Vi startet med å gjøre i stand møterommet og vaske rundt her, så ballet det bare på seg. Vi fungerer også som vaktmestere. Vi er litt poeter egentlig, sier Jerijærvi.

Veggene på Basen besto tidligere av portretter av kjente fjes som Marilyn Monroe, Rihanna og Hank von Helvete. Disse males nå over.

- Portrettene ble malt for ti år siden, nå er det ingen av ungdommene som vet hvem personene er. I tillegg var veggene nedslitte, forteller Jerijærvi.

Mye av interiøret som skal pryde Basen er gjenbruk. Møbler er malt opp i fargene gul, turkis og mørkeblå, og blomsterkrukkene er noe kommunen hadde fra før.

- Vi har spart mye penger på å gjøre jobben selv og på å gjenbruke. Dersom fagfolk skulle gjort dette, hadde det kostet flere titalls tusen, legger Stien til.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no