15. okt
Avtale kommer: Daglig leder i Barentssekretariatet Lars Georg Fordal bekrefter at søknader avgjøres i februar. Foto: Yngve Grøvik
 
Må utsette saksbehandling av søknader
Barentssekretariatet har ikke kunne behandle prosjektstøtte til organisasjoner siden januar. De nyeste søknadene vil først bli behandlet i februar, når ny avtale med UD er på plass.

Publisert: 18.jan.2018 15:49
Oppdatert: 18.jan.2018 16:03

Tidligere denne uken sendte Barentssekretariatet ut en pressemelding der det het at de ikke var i stand til å behandle nye prosjekter i folk-til-folk samarbeidet.

«Fordi en ny avtale om prosjektmidler ikke foreligger må Barentssekretariatet utsette saksbehandlingen av nye søknader til ny avtale er på plass», het det i meldingen.

Kommunikasjonssjef Martin Lerberg Fossum i Barentssekretariatet sier til SVA torsdag at det kun er prosjektstøtte som mangler.

– Alle driftsavtaler til organisasjonen er på plass. Vi er i dialog med UD angående prosjektstøtte, men nøyaktig når avtalen er klar for signering er noe usikkert.

Prosjektsøknader i januar vil derfor bli behandlet i februar, og vi registrerer inn søknader i mellomtiden, opplyser Lerberg Fossum.

Vil skille drift og støtte

Til High North News sa Utenriksdepartementet tirsdag at et utkast til ny avtale om drift ved og av Barentssekretariatet allerede er klargjort, og at den vil bli signert i løpet av kort tid.

Kommunikasjonsrådgiver Ingrid Kvammen Ekker i UD sier at den nye avtalen er utarbeidet i dialog med Barentssekretariatet, og at det bare er tekniske årsaker til at den ikke er undertegnet ennå.

Kvammen Ekker presiserer at departementet ønsker å skille penger til drift fra penger til prosjektstøtte.

– Avtalene om støtte til folk-til-folk samarbeidet har hittil inneholdt både støtte til drift og tilskudd. Heretter vil UD skille mellom avtale for tilskudd og drift.

Avtalen om støtte til drift forventes klar om svært kort tid og innebærer ingen reduksjon i sekretariatets drift.

Avtale om støtte til nye tilskudd er under forberedelse og vil bli signert relativt snart, slik at den kan avløse eksisterende avtale, sa Kvammen Ekker til HNN.

Dette kan altså tyde på at Barentssekretariatet har møtt strengere føringer fra UD for hvordan statsstøtten internt skal fordeles.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no