9. des
 
Behandlet trafikkplanen
Nå begynner ett helt års arbeid med å sette sammen en trafikkplan for årene 2017-2020 for Sør-Varanger kommune. Denne såkalte hovedplanen skal gi føri...

Publisert: 14.jan.2017 18:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:13

Nå begynner ett helt års arbeid med å sette sammen en trafikkplan for årene 2017-2020 for Sør-Varanger kommune. Denne såkalte hovedplanen skal gi føringer for hvordan kommunen ønsker at trafikkutviklingen skal være i kommunen.

Det vil si, arbeidet med å planlegge planleggingen har vært i gang i to måneder allerede. Denne såkalte prosessplanen ble utarbeidet i november og desember i fjor, og Utvalg for plan og samferdsel vedtok tirsdag å legge den ut til offentlig ettersyn. Når den planen er i boks, starter arbeidet for alvor.

Arbeidet med den nye trafikkplanen for 2017-2020 går hele året. Planen utarbeides helt frem til september, da den går til førstegangsbehandling. Så er den på offentlig ettersyn i oktober, uttalelsene bearbeides i november, og i desember skal planen bli endelig vedtatt, ifølge prosessplanen.

I oktober vedtok Trafikksikkerhetsutvalget en midlertidig trafikksikkerhetsplan. Kommunen har ikke hatt en slik plan siden 2013, og kunne dermed ikke søke på trafikksikkerhetsmidler. Det kan de nå. En ny trafikksikkerhetsplan kommer på plass som en del av den generelle trafikkplanen for Sør-Varanger kommune.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no