17. okt
BESØK: Tor-Arne Strøm og Øyvind Rydningen fra Fellesforbundet på besøk hos tillitsvalgte Bjørn Stian Brattbakk og Ronny Ingebrigtsen på Kirkenes Byggservice.
 
Bekymret for at ny vikarlov åpner for mer sosial dumping
Fellesforbundet fant ingen sosial dumping i Sør-Varanger, men de bekymrer seg for lovendringer.

Publisert: 09.nov.2014 21:30
Oppdatert: 23.okt.2017 10:44

Vinteren er gjerne magrere tider for bygningsbransjen, og da passet det bra at Fellesforbundet kom til Sør-Varanger denne uka.
Forbundet er for tiden på besøksrunde hos alle medlemsbedriftene sine rundt om i landet, og de er spesielt ute etter å avdekke og forebygge sosial dumping.

– Vi har opplevd andre steder at et firma har ti ansatte, men hundre i jobb takket være innleide folk, sier Fellesforbundets sekretær Øyvind Rydningen.

Han og sekretær Tor-Arne Strøm dro rundt til medlemsbedriftene i Øst-Finnmark denne uka.

– Vi har heldigvis ikke permitteringer akkurat nå, men dette er ikke en fet tid for, kommenterte Ronny Ingebrigtsen. Han er hovedtillitsvalgt på Kirkenes Byggservice, der SVA var med på møtet mellom de ansatte og Fellesforbundet.

– Svekker arbeidsmiljøloven

Spørsmålet om sosial dumping er spesielt aktuelt for tiden. For Fellesforbundet mener regjeringen er i ferd med å svekke arbeidsmiljøloven.
Bussjåfører og sykepleiere rundt om i landet har blant annet demonstrert mot de foreslåtte endringene i loven, som skal gi mulighet for flere midlertidige ansettelser og gjøre reglene for overtids- og søndagsjobbing mindre strenge.
Forbundet frykter blant annet at slike lovendringer kan føre til mer bruk av midlertidig ansatte fremfor faste ansatte, og større bruk av billige vikarbyråer fra utlandet.

– Midlertidig ansatte er en kjempeutfordring. De som leier inn de ansatte har ikke eget arbeidsgiveransvar, nevner Rydningen. Å være en av de som bare ansettes midlertidig er ikke enkelt heller, spør man Strøm.

– De som er i etableringsfasen får ikke økonomisk sikkerhet, og de får ikke lån, sier han.

De nye lovforslagene er også noe de ansatte i Kirkenes Byggservice følger med på.

– Vi har en del unge folk som arbeider her, og de må få sjansen til å etablere seg, mener Ingebrigtsen. Han mener kommunen bør få det inn som et krav i avtalene sine at det ikke foregår sosial dumping.

Ikke i Sør-Varanger

Strøm og Rydningen avdekket ingen tilfeller av sosial dumping i Sør-Varanger.

– Vi vet det foregår i Finnmark, men ikke i stor utstrekning. Det virker som at det stort sett er greie forhold og bra klima mellom ledelsen og de tillitsvalgte rundt om kring. Det meste er på stell med organisering og tariffavtaler, sier Rydningen.

På Kirkenes Byggservice har de tillitsvalgte inntrykk av at arbeidsgiveren skjønner verdien av fast ansatte.

– Vi opplever rundt om at det er ansatte som har blitt sagt opp på grunn av permitteringsreglene. Da kan bedriftene miste kompetanse ved at de ansatte får seg jobb andre steder. Det er litt av en utfordring, sier Strøm.

Sovende avdelinger

Fellesforbundets utsendte merker seg at det ikke bestandig er mye aktivitet blant medlemmene deres i bedriftene.

– Vi er mye en sovende avdeling av Fellesforbundet, men ledelsen setter ikke kjepper i hjulene våre, sier Ingebrigtsen i Kirkenes Byggservice.

– Det virker å være tilfelle over hele landet, kommenterer Rydningen.

Fellesforbundessekretærene ser ikke bort fra at de kommer seg mer ut i fremtiden.

– De lokale foreningene ønsker oftere kontakt. Det blir et arbeid å følge opp dette i 2015, sier de.

Fellesforbundet tar på seg tittelen som det største ansatteforbundet innen privat sektor. De har medlem i rett over 100 bedrifter i Troms og Finnmark, blant 5000 bedrifter i hele Norge.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no