21. okt
- SPERRES INNE: Finnmark fylkesting er helt på linje med Finnmark Bondelag og mener at saueholdet i Neiden trues av forslaget om ny rovdyrsone.
 
Bekymret for rovdyrforslag
En ny sone for jerv og gaupe kan sperre sauebøndene i Neiden inne, mener fylkestinget i Finnmark.

Publisert: 11.okt.2013 08:27
Oppdatert: 23.okt.2017 11:24

Rovviltnemnda har en ny forvaltningsplan ute på høring. Den inkluderer forslag om nytt prioritert område for jerv og gaupe i Sør-Varanger og i Tana. Det er dette forslaget fylkespolitikerne er bekymret over.

- Vi er bekymret for at et nytt A-område her ville sperre inne sauebøndene i Neiden, samt at dette området ville være en korridor for jerv og gaupe nordover mot de store beiteområdene på Varanger-halvøya, heter det i uttalelsen.

Fylkespolitikerne mener også at det ikke er behov for en slik ny sone fordi det finnes flere både gaupe og jerv i fylket i forhold til det målet som er satt.

Fylkestinget støtter dermed Finnmark Bondelag som uttalte seg sterkt kritisk til forslaget tidligere i høst. Styremedlem Truls Halvari uttalte at rovviltnemnda med et slikt forslag legger opp til en styrt avvikling av saueholdet i hele Sør-Varanger.

- Da Pasvik ble definert som bjørneområde forsvant saueholdet i dalen. Fortsatt holder Neiden-bøndene standm men med et nytt rovdyrområde i vest, vil dissse bøndene i praksis bli sperret inne av rovdyr, sa Halvari. Også bondelaget mener sonen vil skape en rovdyr-korridor mot beiteområder lenger nord.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no