10. des
BEKYMRET: Brytetrener Willy Bangsund er bekymret for sikkerheten i hallene i Sør-Varanger. (Arkivfoto: Tor Sandø).
 
Bekymret for sikkerheten i hallene
Barentshallen og Fjellhallen skal betjenes av en vaktmester ut året, mot tidligere to. Det har styret i Barentshallene Sør-Varanger KF vedtatt. Både tidligere vaktmester i Fjellhallen, Willy Bangsund, og brannsjef Henrik Haldorsen er bekymret for sikkerheten i hallene.

Publisert: 05.okt.2016 17:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:09

-- Dette går på risikoen løs, sier de.

Bangsund forteller at hallene vil være ubemannet i mange timer når en vaktmester skal sørve begge hallene. Han viser til risikoen ved at unger aller andre uvedkommende kommer inn i hallene uten at noen har oppsyn med dem.

Avverget brann

- Når vaktmester er tilstede, har vi kontroll. Jeg har flere ganger avvereget brann og stoppet unger som har lekt med flammer. Styret i Barentshallene ser ikke risikoen ved en ubemannet hall, sier Bangsund.

- Dessuten er det nok å gjøre i en hall med vedlikehold, reperasjoner og rengjøring for en vaktmester. Omlag 300 personer er innom Fjellhallen hver dag. Vi forsøker hele tiden å holde dusjene rene for å unngå smitte av fotsopp. Resulatet nå kan bli en dårlig hygienisk hall.

Bekymret brannsjef

Også brannsjef i Sør Varanger kommune, Henrik Haldorsen, er bekymret for sikkerheten dersom hallene i mange timer ikke er bemannet med personer som har brannopplæring.

- Det er vanskelig å lære opp alle brukerne i brannforskrifter fordi det stadig kommer til nye trenere og foreldre. Derfor deler jeg Bangsunds bekymring. De ansatte går runder og sjekker sikkerheten i hallene. Dersom bemanningen blir mindre, kan det bli vanskelig å ivareta sikkerheten på samme måte som i dag, sier brannsjefen.

- Det er viktig at eier har ansatte tilstede i hallene som kjenner til rømningsveier og har brannvernopplæring.

Uventete utgifter

Daglig leder i Barentshallene Sør Varanger KS, Audun Andersen, forteller at han sammen med styret har sett seg nødt til å gjøre noen nedskjæringer på grunn av budsjettoverskridelser, selv om det ikke er snakk om de store overskridelsene.

- Dette vil berøre bassenget, hallene og parkanleggene, men det er bare snakk om kortsiktige tiltak ut dette året. Vi har knappe ressurser, og lite skal til, som eksempel uventete reperasjonen og sykemeldinger, før budsjettet kommer i minus, sier Andersen.

I tillegg til vedtatt nedbemanning kan det også bety at prepareringen av skiløypene før jul vil bli begrenset.

- Nedkjæringene har egentlig forgått over flere år. Men i år var rammene på budsjettet positiv. Likevel viste det seg ikke å holde, sier Andersen som synes at disse tiltakene er beklagelig, men uungåelig.

Vil ikke stenge

Også styreleder i Barentshallene Sør Varanger KF, Jarle Olsen, synes det er trist at de må iverksette nødvendige sparetiltak på grunn av overforbruk i første halvår 2016.

- Vi forsøker å unngå at dette skal gå utover leietakerne. Alternativet hadde vært å stenge, sier han og viser til at styret er pliktig å forholde seg til de rammene som politikerne har gitt.

- Styret har diskutert ulike sider ved mindre bemanning, men det er ikke kommet noe signal om at dette ikke lar seg gjøre, sier han og viser til at mange benyttede gymsaler heller ikke er bemannet av vaktmester.

- Å øke egenandelen til foreningene er heller ikke noe alternativt, foreløpig. Den er allerede høy. I fjor fikk idrettslagene økt støtte fra polikerhold. Skulle vi øke treningsavgiften, ville de økte tilskuddene gå opp i spinningen

- Vi får bare håpe at politikerne gir oss bedre rammer etter hvert, avslutter Jarle Olsen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no