18. okt
ÅRETS: Jøran Pedersen (t.v., innfelt) får penger for god lærlingeinnsats i sveisefaget. Det innfelte bildet er fra 2016.
Foto: Privat
 
Belønnet Kirkenes-sveising nok et år
Maria Malinina i helsefaget og Jøran Pedersen i sveisefaget får 15 000 kroner hver for godt arbeid. Det er andre år på rad at prisen går KIMEKs vei.

Publisert: 15.okt.2018 11:51
Oppdatert: 15.okt.2018 21:27

Finnmark fylkeskommune veksler annethvert år på å gi ut prisen for Årets lærling og prisen for Årets lærlingbedrift. I fjor hadde Kirkenes-bedriften KIMEK fått prisen for årets lærlingbedrift – og i år skulle en av deres også berømmes.

Ni kandidater

Blant ni kandidater i år, var det Maria Malinina og Jøran Pedersen som skilte seg ut da Hovedutvalget for kompetanse skulle velge prisvinnere.

– De tildeles prisen på bakgrunn av aktiv deltagelse og god innsats i læretida. Kandidatene kan også vise til å ha medvirket til et godt arbeidsmiljø og gode samarbeidsforhold på sin arbeidsplass. Prisvinnerne har i sin læretid tilegnet seg gode kunnskaper og ferdigheter som har gjort dem til dyktige fagarbeidere innenfor sitt fagfelt, skriver fylkeskommunen i en pressemelding.

Jøran Pedersen gikk fra å ta fagprøve i industrimekanikerfaget i 2016, til å ta fagprøve i sveisefaget høsten 2017. Lærlingetiden hans i sveisefaget var hos KIMEK.

Maria Malinina gjorde seg ferdig med en to år lang lærlingperiode i vår, på sykehjem i Sør-Varanger kommune.

– Hun har også vært med i Arctic Skills og bistått i opplæring av elever ute i praksis ved sykehjemmet, står det i nominasjonen.

I tillegg til de to vinnerne, var blant andre Elias Karikoski ved Thon Hotel Kirkenes nominert i kokkefaget.

Fjerde gang

Dette er fjerde gang Finnmark fylkeskommune deler ut pris for Årets lærling.

– Prisen har som formål å stimulere til positiv oppmerksomhet rundt yrkesopplæring og lærlingeordninga, skriver fylkeskommunen.

Begge prisvinnerne inviteres til fylkestinget 17. oktober, der de får overrakt prispengene på 15 000 kroner.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
Hedret: helsearbeider Maria Malinina. Her på et bilde fra 2016
Foto: Ole-Tommy Pedersen

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no