9. des
Kan gå til domstolen: Cadolto beklager dersom det skulle bli rettssak, men sier at de har stor tillit til det norske rettssystemet. Her bilde da modulene ble levert. Foto: Yngve Grønvik.
 
Tysk entreprenør avviser skyld
Tyske Cadolto fastholder at forsinkelsene til nytt sykehus ikke er deres skyld. Entreprenøren mener samtidig at de har fått for lite, ikke for mye, i betaling for jobben.

Publisert: 26.mar.2018 15:19
Oppdatert: 26.mar.2018 17:31

Tyske Cadolto mener påstandene fra Finnmarkssykehuset og prosjektledelsen ikke kan stå uimotsagt. Tidligere har selskapet benektet de samme påstandene om at årsaken til forsinkelsene primært er deres skyld.

Cadolto sier at deres oppdrag kun bestod i å levere modulene.

– Cadolto er ikke ansvarlig for fundamentene samt underetasjen, som bærer hele modulbygget, der i alt vesentlig teknikken og medieforsyningen for hele sykehuset og samtlige utvendige anlegg befinner seg. Dette gjelder også helikopterlandeplassen som enda står uferdig, sier Cadoltos kommunikasjonssjef Peter Scheifele til SVA.

Selskapet sier samtidig at de heller ikke hadde oppdraget med sykehusets medisinske utstyr.

– Alt dette er utelukkende byggherrens oppgaver. De har engasjert andre selskaper til dette. Manglene arbeid som gjenstår faller ikke inn i Cadoltos ansvarsområde, sier Scheifele mandag.

KAN GÅ TIL DOMSTOLENE

Selskapet sier til SVA har de videre har gjort tallrike forsøk for å komme til en rask løsning med byggherrens representanter for ferdigstillelsen og idriftsettelsen av sykehuset.

– For alle parter i prosjektet er det et klart mål å ferdigstille og idriftsette Kirkenes sykehus så raskt som mulig. Cadolto vil også, nå som før, til enhver tid stå til disposisjon med all sin kunnskap for byggherren, forsikrer Scheifele.

Selskapet vil ikke kommentere kontraktsanliggender og den utestående summen gjennom media, men utelukker ikke at saken kan ende i retten.

– Skulle man i den nærmeste tiden ikke komme til enighet, er det domstolene som må avgjøre saken. Cadolto beklager det uttrykkelig hvis det skulle komme så langt. Cadolto har stor tillit til det norske rettssystemet, sier kommunikasjonssjefen.

MENER Å HA FÅTT FOR LITE I BETALING

Cadolto forklarer at alle regningene fra selskapet har vært fakturert på bakgrunn av levert arbeid og dokumenterte ekstrakostnader. Cadolto forklarer at fakturaene er godkjent av byggherrens representanter.

– Betalingene, som byggherren deretter utførte, avviker derimot tydelig fra de fakturerte beløpene, og det riktignok i negativ retning, slik at Cadolto ikke har fått mer, men mindre enn avregnet, sier kommunikasjonssjefen på bakgrunn av innbetalinger fra Finnmarkssykehuset.

KOSTBAR LEIE

Som tidligere meldt, er det en dyr affære for Finnmarkssykehuset å leie tilbake det gamle bygget etter det ble solgt i januar 2018. Sagat har tidligere meldt med anonym kilde at leiesummen er 500.000 kroner i måneden.

SVA har nå fått tilgang på kjøpekontrakten mellom Finnmarkssykehuset og Leon Holding AS, hvor leiesummen bekreftes.

Salgssummen var på 85 millioner kroner for sykehusbygget og en rekke omkringliggende bygg og eiendommer.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no