24. okt
FORFATTER: Bente Pedersen kommer til Finnmark internasjonale litteraturfestival i Kirkenes i november. (Arkivfoto: Bladkompaniet).
 
Bente Pedersen kommer til litteraturfestivalen
Raija, Tre søstre og Huset Arent er tre av seriene som Bente Pedersen har skrevet.

Publisert: 06.okt.2016 15:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:09

Den siste serien Trollkvinne har handling fra Varanger. Trollkvinne ble lansert i 2014, og tar utgangspunkt i hekseprosessene i Finnmark på 1600-tallet. Som en del av forberedelsen til Trollkvinne har hun lest all tilgjengelig litteratur om trolldomsprosessene, og sier selv det er et grunnarbeid nesten verdt en bachelorgrad. Serien er på 14 bøker, og siste bok ble lansert i år. Bente setter et slags punktum for Trollkvinne på litteraturfestivalen, her på Russesida, i inngangen til mørketida.

Bente er god på å lage historier fra nord som vekker historieinteressen hos leserne, alltid med sterke kvinner i persongalleriet. Og det kommer heldigvis flere spennende historier fra denne suksessforfatteren. Bente skriver på en ny serie og har ryddet plass i kalenderen for å besøke Finnmark internasjonale litteraturfestival. Vi gleder oss til å høre henne lese og fortelle.

Bente deltar på Litteratur i lunsjen på Surf & Turf fredag. Senere samme dag blir det mer om sterke Finnmarkskvinner og Trollkvinne fra Varanger på Sør-Varanger bibliotek.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no