7. des
RASISTISK: Hesseng-rektor Knut Wisløff fikk dette rasistiske brevet stilet til skolen i dag. Nå ber han folk tenke seg om og ta et standpunkt.
 
Ber folk tenke seg om
Et brev med påskriften «Norge er nordmennenes land» har fått Hesseng-rektor Knut Wisløff til å reagere. Nå håper han hele samfunnet tenker seg om og tar et standpunkt.

Publisert: 22.mai.2013 15:13
Oppdatert: 23.okt.2017 10:45

Brevet kom med posten stilet til Hesseng flerbrukssenter onsdag.
Grums
– Som skole og barnehage og offentlig institusjon har vi en plikt å si fra om noe slikt, sier en oppgitt rektor. Her på skolen og i Sør-Varanger for øvrig står vi for integrering og det multikulturelle samfunnet. Hvis den som har sendt dette brevet mener at vi ikke burde gjøre dette, er jeg stolt av å si at vi står for det motsatte, slår han fast.
Han forteller at han ble meget overrasket da han fikk dette brevet på sitt kontor, men vil ikke spekulere i hvem som har sendt det, men at man skal ta opp dette med alle på skolen, inkludert foreldre.
- Det er klart jeg skal ta opp dette med alle på skolen, understreker han.
Holdninger
– Men vi vet at slike holdninger finnes i folkedypet, sier han. Nå inviterer rektoren alle i samfunnet til å ta et standpunkt og mobilisere mot slike holdninger.
– Det gjelder alle. Politikere, institusjoner og alle folk i kommunen, sier han.
Også Sør-Varanger Avis har fått et lignende brev. Her står det med rød tusj; «Alle innvandrere ut av Norge!», dermed er det ikke utenkelig at flere institusjoner i kommunen kan ha fått noe lignende.
Har du hørt om flere slike brev? Ta kontakt med avisa.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no