9. des
PÅBUD: Seniorforsker Jan H. Sundet ved Havforskningsinstituttet ber fiskere overholde stengningspåbudet.
 
Ber krabbefiskerne overholde stengningen
Seniorforsker Jan H. Sundet ber kongekrabbefiskerne overholde stengningspåbudet som gjelder i flere finnmarksfjorder fra og med i dag.

Publisert: 26.aug.2016 14:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:07

Seniorforsker Sundet ved Havforskningsinstituttet sier at man på den måten kan gi en sikrere kvoteanbefaling.

Kartlegging

Tirsdag startet instituttets årlige krabbetokt, og som vanlig begynner forskerne med å kartlegge kongekrabbebestanden i Varangerfjorden. Deretter beveger de seg vestover og avslutter i Porsangerfjorden. Fiskeridirektoratet har innført fiskeforbud mens havforskerne gjennomfører undersøkelsene sine. Fra og med tirsdag formiddag er det ikke tillatt å fiske etter kongekrabbe øst for Kinnarodden og forbudet gjelder fram til midnatt natt til 28. august. Fra og med midnatt natt til 29. august kl. 00:00 er det ikke tillatt å fiske kongekrabbe vest for Kinnarodden, melder Fiskeridirektoratet. Det er gjort unntak for turistfiske på grunnere farvann enn 50 meter.

Overhold forbudet

Sundet sier det er viktig at fiskeforbudet overholdes mens forskningsfartøyet Johan Ruud» gjennomfører toktet.

– For det første blir kvoterådet vårt bedre når vi kan ta prøvene våre uten hindringer. Da må teinene fjernes, sier han til Havforksningsinstituttets egne internettsider.

Sundet sier havforskerne tidligere har hatt en tendens til å underestimere kongekrabbebestanden fordi de ikke har fått undersøkt viktige områder.

– For det andre ønsker vi på ingen måte å få krabbeteiner i trålen vår. Det medfører en masse plunder for oss, og det påfører fiskerne økonomiske tap. Det ønsker vi sjølsagt å unngå, avslutter Sundet.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no