23. okt
LUKKE: Barnevernsleder Erna Bakken i Sør-Varanger kommune ønsker å få lukket flere avvik dersom de får mer penger til å øke bemanningen i barneverntjenesten. (Foto: Birgitte Wisur OlsenJ).
 
Ber om mer penger til barnevern
Sør-Varanger kommune ber Fylkesmannen i Finnmark om mer penger til drift av barneverntjenesten i kommunen.

Publisert: 03.mai.2015 18:00
Oppdatert: 23.okt.2017 10:50

Kommunens barneverntjeneste har slitt med bemanningssituasjonen i tjenesten over mange år.

Høyt sykefravær

Avdelingsleder Erna Bakken i barnevernstjenesten, sier i et brev til Fylkesmannens helse- og sosialavdeling at tjenesten tilsynelatende kan synes å være tilstrekkelig bemannet utfra antall stillingshjemler og oppgaver man er satt til å løse.

- Når tjenesten likevel ikke har klart å oppfylle alle barnevernlovens krav i forhold til de sakene man må håndtere, skyldes det hovedsakelig et relativt høyt sykefravær, nytilsatte med behov for opplæring og et stadig økende antall saker og saker som er kompliserte og krevende, sier Bakken.

Hun konkluderer med at tjenesten ikke er tilstrekkelig bemannet i forhold til å skulle forvalte alle oppgaver på en hensiktsmessig og faglig forsvarlig måte.

- For å kunne kartlegge dette mer konkret søkes det om midler til forsterkning av saksbehandlerressursene ved tilsetting av en ekstra saksbehandler i tjenesten, sier Bakken.

Lukke avvik

Kommunen håper også at tildeling av penger til ekstra personale vil kunne føre til at de avvikene man tidligere har fått påpekt og avklare de faktiske ressursbehovene til barneverntjenesten.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no