5. des
FOR BARNA: Et eget barnehus i Kirkenes vil bli brukt blant annet til dommeravhør.
 
Ber om møte med justisministeren om barnehus i Kirkenes
Finnmark trenger et statlig barnehus og det bør lokaliseres til Kirkenes. Ordfører Cecilie Hansen har skrevet brev til justisminister Anders Anundsen for å få saken diskutert og vurdert.

Publisert: 20.feb.2014 16:13
Oppdatert: 23.okt.2017 10:37

Både Sør-Varanger kommune og Øst-Finnmark politidistrikt er enige om at det av hensyn til barna etableres et barnehus i Finnmark og at det lokaliseres til Kirkenes. Dette ble klart da ordfører Cecilie Hansen og politiinspektør og påtaleleder Laila Søndrol ved Østfinnmark politidistrikt nylig møttes for å diskutere behovet for barnehus.

Full støtte

- Sør-Varanger har i et kommunestyrevedtak fra desember 2013 vedtatt ønsket om å etablere et statlig barnehus i kommunen. Øst-Finnmark politidistrikt stiller seg meget positiv til vedtaket, og støtter forslaget, bekrefter Cecilie Hansen. Det er på bakgrunn av dette at henvendelsen til justisminister Anders Anundsen nå er sendt.

I brevet skriver hun at Sør-Varanger kommune er i vekst og er en internasjonal kommune med over 60 forskjellige nasjonaliteter fast bosatt. Som bakgrunn for henvendelsen nevner hun også planene om nytt sykehus, at kommunen er vertskommune for krise- og incestsenteret Norasenteret og er en kommune med god kompetanse på barnevern.

Dommeravhør

- Det nærmeste barnehuset ligger i dag i Tromsø, over 800 km unna, og sett i forhold til antall innbyggere ble det ifjor utført flere dommeravhør per innbygger i Finnmark enn i Troms. Finnmark er et stort fylke med en geografi som gjør det krevende å reise til Tromsø. I 2013 ble det gjennomført tilsammen 77 dommeravhør ved de to tingrettene Indre-Finnmark tingrett og Øst-Finnmark tingrett. Av disse ble 60 gjennomført ved Barnehuset i Tromsø. Ved de øvrige tingrettene i fylket, Hammerfest og Alta, ble det gjennomført 24 dommeravhør, 15 av dem ved barnehuset, skriver ordføreren.

Antall dommeravhør har økt de siste årene og tendensen fortsetter. I fjor ble over 100 barn bosatt i Finnmark dommeravhørt.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no