7. des
MANGE DYR: Noen steder fler, andre steder mindre, men generelt er det felt mange dyr i Finnmark i år. Her fra en tidligere jaktsesong.
 
Beste elgjaktår siden 1990
Så mange dyr ble felt i Sør-Varanger.

Publisert: 09.nov.2015 15:46
Oppdatert: 23.okt.2017 10:57

Og det er generelt bra elgbestand i Finnmark, skal vi tro utmarksforvalter i FeFo, Anders Aartun Ims. På fylkesbasis traff man nesten innertier med fellingsmålet.

Undervurdert

I kommunens plan for elgbestand, heter det at bestanden skal økes. Ims tror at man kanskje har undervurdert antall dyr noe. Ser vi på statistikken, ser vi at det er felt 58 dyr av en kvote på 64. Fellingsmålet var satt til 46 dyr.

Vi må tilbake til 1990 for å finne et høyere antall. Den gangen ble det felt 66 dyr i Sør-Varanger. De aller fleste dyrene i år ble tatt i Pasvik.

– Vi har ikke konkrete data, men baserer oss på observasjoner av elg. Av det vi har fått rapportert, er det mye elg i Pasvik, forteller han. FeFo jobber nå med å gjøre opp status for årets jakt. Resultatene blir tatt opp i møte med kommunens bestandsplangruppe i februar. Der blir også neste års kvote fastlagt.

Rekorder

Det ble også satt to fellingsrekorder denne sesongen. I Tana ble det felt 237 dyr av en kvote på 280, mens det i Porsanger ble felt 106 dyr, noe som er fire under kvota.

– Det er generelt bra med dyr i Finnmark. Det er faktisk det nest beste fellingsåret gjennom tidene med 835 dyr totalt sett. Bare i 2012 ble det felt flere, forteller utmarksforvaltningen.

Det året felte jegerne 850 elger i Finnmark. Årets felling er en tangering av antallet fra 2011.

Statistikken har for øvrig med tre fellinger fra Kvænangen i Troms, som bringer totalantallet oppe i 838.

– Elgen kjenner ikke fylkesgrensene, så vi har et samarbeid med Alteidet på Troms-sida, forteller Ims.

Dermed traff man også nesten blink med fellingsmålet for Finnmark som var på 837 dyr under årets jakt.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no