12. des
(Illustrasjonsfoto)
 
Betinget etter utforkjøring i fylla
Mannen som kjørte utfor veien på Håbeth i november slapp så vidt unna ubetinget fengsel.

Publisert: 06.mar.2015 21:30
Oppdatert: 23.okt.2017 10:48

En mann møtte i forrige uke i Øst-Finnmark tingrett. Der ble han dømt til 24 dagers betinget fengsel, med en prøvetid på to år. Han må også betale en bot på 25 000 kroner, og mister retten til å ha førerkort i to år.

Dommen kommer etter at mannen kjørte av veien tidlig på morgenen søndag 2. november i fjor. Trafikkuhellet skjedde på Håbeth, der bilen endte opp ute i terrenget. Det ble skader på både bilen og mannen: Han måtte klippes ut av bilen av innsatspersonell, og ble sendt til sykehuset.

Blackout

Den dømte mannen erklærte seg skyldig i tingretten, og tilsto så langt han kunne. Han husket nemlig ingenting fra hendelsen. Han hadde vært ute på byen og drukket, og hadde et bilde av at han var på fest og pratet med noen. Deretter hadde han bare vage forklaringer fra andre han hadde snakket med på hvor han hadde gått, før han våknet opp på sykehuset.

Mannen visste ikke om det var sjokket eller noe annet som hadde gjort at han ikke husket noe. Uansett gjorde den ufullstendige tilståelsen at påtalemyndighetene trakk en del av tiltalen.

Trakk punkt

Mannen var opprinnelig tiltalt for både fyllekjøring, og spesifikt for å ha opptrådt uaktsomt på veien. Den siste delen av tiltalen var på grunn av utforkjøringen. Mannens tilståelse tok imidlertid ikke for seg selve utforkjøringen. Da endte påtalemyndighetene med å trekke tiltalen for uaktsom kjøring.

Mannen ble fremdeles dømt for fyllekjøring med ulykke til følge. Politiet hadde tatt blodprøve på ham som viste 1,1 i promille tre og en halv time etter kjøringen.

Nesten ubetinget

Den dømte mannen slapp så vidt unna ubetinget fengsel. Ifølge retten befant saken seg i grenseland mellom betinget og ubetinget fengsel: Utforkjøringen var skjerpende for straffen, men mannens forklaring var formildende.

Førerkortet sto derimot ikke til å redde, og mannen må ta ny førerprøve om han skal få det tilbake etter at to år har gått.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no