21. okt
 
Betinget for fengselsbråk
En mann må holde rullebladet rent i to år for å unngå 24 dagers fengsel.

Publisert: 24.sep.2014 17:30
Oppdatert: 23.okt.2017 10:43

En mann fra Sør-Varanger har blitt dømt til i Øst-Finnmark tingrett for å ha truet fengselsansatte, og for å ha skadet et vindu i forsøket på å bryte det opp. Dommen er på 24 dagers betinget fengsel, med en prøvetid på to år.

Begge hendelsene fant sted mens mannen satt i fengsel. I det første tilfellet uttalte han at han skulle drepe en av de som jobbet i fengselet om han ble satt i isolasjon.

Tidligere i soningen hadde han brukt kniv og gaffel til å bøye metallet i et fengselsvindu i forsøk på å få det åpent eller å ta det ut, i tillegg til at han slo i vinduet så det ble delvis knust.

Retten fant mannen skyldig allerede 19. mai i år. Men de avventet med dommen, siden de ønsket en psykiatrisk undersøkelse.

Undersøkelsen kom frem til at mannen var strafferettslig tilregnelig. Dermed ble det ikke noen nedsettelse av straffen av den grunn.

Det ble imidlertid mildere straff av flere grunner. Deriblant at den tiltalte mannen hadde innrømmet forholdene, og at saken har tatt lang tid å få opp i retten uten at mannen har noen skyld i det.

Retten påpeker at de setter betinget straff i stedet for ubetinget under betydelig tvil. Dette gjøres for å la mannen reetablere seg i samfunnet.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no