9. des
(Illustrasjonfoto: Yngve Grønvik)
 
Betinget for scooterfyll
Et vitne felte mannen som nektet for å ha fyllekjørt med tohjuling. Men den mye hardere voldstiltalen falt bort.

Publisert: 09.feb.2016 09:57
Oppdatert: 23.okt.2017 11:00

Mannen fra Sør-Varanger sto opprinnelig også tiltalt for å ha tatt halsgrep på en annen mann, slått ham i ansiktet, og å ha kjørt kneet sitt i albuen og ansiktet på offeret.

Ifølge tiltalen skulle dette ha skjedd i mai 2014. Men aktor frafalt posten da den tiltalte møtte i Øst-Finnmark tingrett i slutten av januar.

Da gjensto fremdeles en fyllekjørings-tiltale. Der endte mannen opp med 14 dager betinget fengsel, og en bot på 5000 kroner.

Nektet

En politibetjent hadde fått melding om mulig promillekjøring, og fant mannen sittende på en scooter på en parkeringsplass i Bjørnevatn en junikveld i 2014. Det var en annen person på stedet, men den personen forsvant med en gang politiet kom.

Ifølge betjenten hadde mannen innrømt at han hadde kjørt for å møte noen, og han viste seg å være beruset.

Mannen innrømte i retten at han drakk den kvelden, og han hadde en promille på 0,66 da han ble testet. Men han nektet for å ha kjørt scooteren, og hevdet han ikke sa til politiet at han hadde kjørt. I stedet hadde han bare vist scooteren til en kjenning som vurderte å kjøpe den, og denne kjenningen hadde stukket av.

Retten hadde imidlertid også vitnet som hadde meldt fra om mulig fyllekjøring. Vitnet hadde kjent igjen mannen, og sett ham kjøre av gårde på scooter.

Førerkortsperre

Mannen hadde ikke førerkort for scooter, noe som ble lagt til straffen. Han ble også ilagt ett års sperrefrist fra å ha førerkort. Men siden mannen var nektet førerkort fra hendelsen fant sted i juni 2014, har han allerede gjennomført det. Retten konkluderte også at saksbehandlingstiden hadde vært for lang i saken, og ga strafferabatt på grunn av forsinkelsen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no