15. okt
(Illustrasjonsfoto: Yngve Grønvik)
 
Betinget for slag i ansiktet
En mann fra Bjørnevatn fikk betinget for å ha slått med flat hånd, men ble frifunnet for et knyttneveslag.

Publisert: 03.jun.2014 16:19
Oppdatert: 23.okt.2017 10:40

En mann fra Bjørnevatn er dømt for å ha slått en annen mann i fjeset med flat hånd. Dommen kom 21. mai i Øst-Finnmark tingrett, fem måneder etter hendelsen.

Mannen hadde vært i diskusjon med en annen på byen i Kirkenes natt til 17. november. Han forsøkte ifølge egen forklaring å avslutte diskusjonen, men den andre parten nektet.

Etter gjentatte ganger å ha sagt til den fornærmede parten at han måtte gå, slo den tiltalte den fornærmede i ansiktet med flat hånd. Den standhaftige samtalepartneren endte opp med en hoven leppe, ifølge rettspapirene.

Mannen erkjente straffeskyld, og hadde også bedt den hovne samtalepartneren om unnskyldning dagen etter. Dermed endte dommen med betinget fengsel. Så lenge mannen holder seg på den rette sti i to år, slipper han å sone det.

Mannen ble også frikjent for anklagene om å ha slått til en annen mann med knyttet neve samme natt, slik at offerets tann løsnet. Men der fant ikke retten beviser nok for at bjørnevatnværingen faktisk slo. Ingen kunne beskrive hendelsen godt nok, og dermed kunne ikke retten utelukke mannens forklaring om at den fornærmede hadde falt.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no