21. okt
LØYPE: Leder Torbjørn Mortensen i Bjørnevatn IL (til venstre) og løypekjører Birger Ryeng er klare til å kjøre gode løyper til små og store skiløpere.
 
BIL fikk løypemaskin
Gir bedre løyper i og utenfor Bjørnevatn.

Publisert: 03.feb.2014 15:44
Oppdatert: 23.okt.2017 10:36

Sandnes IL har en og Kirkenes og omegn skiklubb har en. Nå har også Bjørnevatn IL en egen løypemaskin som ordner trikkeskinner til kommunens store og små skiløpere.

Helse

Bjørnevatn ILs ledelse så muligheten da Gjensidige-stiftelsen ba idrettslag og andre om å søke penger til helsebringende tiltak.
– Da vi fikk 50 000 kroner, så ble det løypemaskin på idrettslaget. Å få gamle og unge ut i skog og mark på denne måten er helse så det holder, sier leder i Bjørnevatn IL, Torbjørn Mortensen.
Idrettslaget har fem-seks kjørere av løypemaskinen. Birger Ryeng er en av disse.
– Nå kjører vi spor på Andedammen og helt opp til Ørnevannet, der den treffer Pasvikløypa. I tillegg kjører Torleif Sæther fra Langfjordvannet og helt opp til Munkefjord-løypa, sier Ryeng.

Skikarusell

Mortensen har fulgt debatten rundt kommunens ødelagte tråkkemaskin og Sandnes IL sin forespørsel om å overta den.
– Dette er et godt alternativ til tråkkemaskin og en perfekt måte å gi noe tilbake til befolkningen. Nå skal vi til og med se om vi får satt i gang skikarusellene ved Bjørneparken igjen etter ett års pause, sier Mortensen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no