9. des
UT ÅRET: Innen utgangen av 2014 skal Kirkenes bilopphuggeri være ryddet for bilvrak. (Arkivfoto: Tor Sandø).
 
Bilopphuggeriet får utvidet ryddefrist
Ragnar Martinsen og Kirkenes bilopphuggeri får frist til ut året med å rydde opp. Det har Fylkesmannen bestemt.

Publisert: 07.sep.2014 08:00
Oppdatert: 23.okt.2017 10:42

Det var 11. juni i fjor Kirkenes bilopphuggeri fikk pålegg om opprydding og varsel om tvangsmulkt. Bilopphuggeriet klaget. 15. mai i år behandlet Miljødirektoratet saken og opprettholdt vedtaket og avslo klagen.

For kort frist

- Vi synes fristen for å få gjort pålegget er kort. Vi klaget på pålegget i juli 2013 og etter år etterpå, i juni, får vi avslaget. Dette er et tidspunkt hvor de ansatte har lovpålagt ferie, slik at vi ikke er fulltallig mannskap før i august. Dere bruker ett år på å behandle klagen, men gir oss i underkant av to måneder for å fjerne det som skal bort. For hvert tungt kjøretøy som skal bort må det kjøres 300 kilometer, for det skal leveres i Tana. Dette tar sin tid. Dersom det er mulig, vil vi gjerne ha forlenget risten for å få bort resten av bilene, for eksempel ut året, skriver Ragnar Martinsen i klagebrevet.

Til tross for klagebehandlingen har bilopphuggeriet ryddet opp noe.

- Etter inspeksjonen i oktober 2012 har vi fjernet alle kontainere med stål og metall fra oppsamlingsplassen. Dette ble fem trailerlass til Sverige og Tana, totalt cirka 120 tonn stål og metall. I tillegg ble det i 2012 kjørt bort 89 biler og i 2013 142 biler. Det ble og kjørt bort tre lastebiler og to busser i 2013. Vi har vel to trailerlass som vil bli kjørt til Sverige og de tunge bilene som må kjøres til Tana og cirka 50 personbiler som må kjøres til godkjent oppsamlingsplass igjen. Dersom vi får utsettelse ut året skal ikke dette være noe problem, sier Martinsen.

Får lov

Og dette har Fylkesmannens miljøvernavdeling sagt ja til.

- Fylkesmannen anser utvidelsen av fristen for gjennomføring av pålegget som hensiktsmessig for å sikre en god og planmessig opprydding av eiendommene. I løpet av 2014 skal bilopphuggeriet rydde opp eiendommene, fjerne alle kasserte kjøretøy og andre maskiner og fjerne alt av avfall fra eiendommene. Dersom fristen ikke overholdes påløper en tvangsmulkt på 100 000 kroner, sier seksjonsleder Stig Moen ved Fylkesmannens miljøvernavdeling i brevet til bilopphuggeriet på Hesseng.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no