22. okt
Sør-Varanger Bilteknikk hadde suksess med denne bilmodellen i 2014. Nå skal de bygge et stykke bortenfor. Stig Hjelm er fremst i bildet. (Arkivfoto)
 
Bilteknikk bygger nytt på Hesseng
Nådde frem med byggeplaner i nærheten av det nåværende verkstedet. Firmaet satser på å flytte inn i nye og større lokaler neste sommer.

Publisert: 19.aug.2016 15:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:07

Sør-Varanger Bilteknikk har planer om å bygge nytt anlegg på området der Mietinen Transport lå før, i nærheten av Bilteknikks nåværende verksted på Hesseng.

Bedriften har kjøpt to eiendommer med tilknytning til E. K. Andersons vei, hvorav det ene inkluderer Mietinen Transports gamle bygg, rett over gata fra Postens lokaler, mellom Jernia og E6.

Der skal de gjøre bygget over dobbelt så stort, med totalt 1040 kvadratmeter. Det skal gi plass til både parkering på utsiden, og biler inne i selve bygget.

Ny avdeling

Daglig leder Stig Hjelm forteller at de satser på å ha flyttet Sør-Varanger Bilteknikk inn i nybygget 1. juli neste år. Idet de får mer plass, vil de også utvide bedriften.

- Det blir en topp moderne ny karosseri- og lakkavdeling med gass- og strømdrevet lakkabin. Vi jobber for å være godkjent for alle forsikringsselskaper og flere store leasingaktører, forteller han.

Bedriftslederen gleder seg til å komme inn i eget bygg.

- Vi har nå leid det bygget vi er i i 14 år. Jeg har jobbet siden 2010 med å finne en fin og egnet tomt til vårt formål på Hesseng, sier han.

Noen hinder

Hjelm har måttet passere noen hinder for å få bygge.

Saken kom opp i Utvalg for plan og samferdsel tirsdag. Grunnen til at saken måtte dit, var at det nye planlagte bygget er 43 meter fra E6 - der Statens vegvesen krever at bygg skal være minst 50 meter fra europaveien.

Vegvesenet hadde imidlertid ingen problemer med bygget, etter å ha vært i samtaler med Sør-Varanger Bilteknikk. Dermed hadde ikke utvalget noen protester heller. Utvalget gikk dermed enstemmig for at bedriften får bygge.

Sør-Varanger Bilteknikk har i dag 16 ansatte, og får tre nye lærlinger i tillegg i september.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no