21. okt
 
Biltyveri i Spania med forgreininger til Sør-Varanger
Spansk politi har beslaglagt ti luksusbiler på bakgrunn av informasjon fra Øst-Finnmark politidistrikt og Kripos.

Publisert: 13.nov.2014 21:02
Oppdatert: 23.okt.2017 10:45

Operasjonen til det spanske Guardia Civil har fått navnet "Operasjon My Car". Hovedmannen er en hviterussisk statsborger og to andre personer. Disse ble arrestert i Malaga. I tillegg er to personer arrestert på grensen til Russland. Hviterusseren ble i 2009 dømt for samme forhold. Den gang var 30 biler involvert, alle stjålet i Tyskland og fraktet til Spania.

- Vi snappet opp saken fra spansk media. Den henviser til våre saker fra Storskog. 4. august i år tok vi som kjent beslag i en stjålet Toyota Landcruiser. Saken er nettopp pådømt her, sier politistasjonssjef Hans Møllebakken ved Kirkenes politistasjon til Sør-Varanger Avis.

Bilene som ble beslaglagt i Spania var stjålet i omliggende land, inkludert Spania. Følgende biler ble tatt; To Mercedes Benz E280, en Mercedes Benz SLK, en Toyota Rav 4, tre Toyota Landcruiser, en Lexus SUV, en Hyundai Atos og en bobil av ukjent merke. I tillegg ble det tatt beslag i nøkler, utstyr til å jamme frekvenser til kjøreporter og så videre.

Bilene er ifølge spanske media stjålet i Malaga-området, for så å vente på mulighet for frakt til andre europeiske land. Tyvene har forfalsket rammenumrene, men hatt disse på synlige steder i bilen, slik at de ikke skal vekke mistanke i den første politikontrollen. Bilene skulle fraktes til grensen, der de skulle møtes av andre medlemmer av gruppen. Alle dokumenter, rammenummer og skilter var forfalsket på de bilene som ble tatt i operasjonen.

Operasjonen i Spania lyktes, ifølge spansk media, på bakgrunn av operasjonen ved Storskog i begynnelsen av august, der to Toyota SUVer ble beslaglagt. Dette til tross for forfalsking av alle papirer. Sporene gikk til Malaga og dermed ble det planlagte gjennomføringen av tyveriet her avdekket.

- Tjenestemenn har hentet inn informasjon, reiserute og annen kontaktinformasjon og foretatt en analyse som er blitt oversendt Kripos for videre henvendelse til Spania, heter det i artikkelen fra spansk media.

- Vi ser her et enestående eksempel på internasjonalt politisamarbeid og hva dette kan føre til av gode resultater, sier politistasjonssjef Hans Møllebakken.

Les mer om biltyveriene i Spania med forgreininger fra Sør-Varanger i lørdagsavisa.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no