12. des
Noen vrak skal bort, mens andre skal brukes som delebiler.
 
Bilvrak og maursyre ved pumpehuset
En rekke bilvrak, søppel og en dunk maursyre har ei tid preget porten til Førstevannslia. Museumsstyrer Steinar Johansen liker dette dårlig, og nå lover eier av pumpehuset, Nina Danielsen, å rydde opp.

Publisert: 11.mar.2013 16:22
Oppdatert: 23.okt.2017 11:27

Steinar Johansen kjører forbi det tidligere pumphuset ved Førstevann hver dag, og er lite glad for bilene, bilvrakene, søppelet og maursyra, som idag preger utearealet.
– Vi må huske på at dette er porten til både lysløypa og gangstien samt at en rekke turister går forbi daglig. I tillegg er området mye brukt av barn i ulike aldre, og når jeg hører at det står en dunk maursyre utenfor pumphuset blir jeg litt skremt, sier Johansen.
Han oppfordrer nå eier av pumphuset til å rydde opp snarest.
– Slik kan vi ikke ha det, sier han lettere oppgitt.

Ulovlig

Miljøvernsjef Trygve Sarajærvi liker dårlig å høre at tomta rundt pumphuset er brukt til å oppbevare gamle biler og bilvrak samt giftig syre.
– Her er ikke annet å si at dette er ulovlig ut fra det jeg blir fortalt, og at vi vil be grunneier å fjerne det som er ulovlig fortest mulig, sier Sarajærvi til SVA.
På ett av vraka er alle vinduer knust, på et annet var dørene revet opp og bilen fylt med alskens søppel, deriblant olje og kjemikalier av ulike slag. Inne i et hjørne på bygget er det i tillegg stabla opp en masse søppel.
Dunken med maursyre står svært sentralt plassert foran bygget og det samme gjorde et par plastkontainere.

Vil fjerne

Nina Danielsen, eier av det gamle pumphuset, som i si tid ble brukt til å pumpe vann til magasinet på Prestefjellet, ble gjort oppmerksom på bilvraka og bilene i helga.
– Jeg skal selvsagt sørge for at bilvrak blir fjernet umiddelbart. Lokalene er leid ut som garasje, og jeg vil ta kontakt med de som leier av meg, slikt at vi får ordnet opp i dette raskest mulig.
Ikke bare vrak
Kent Emil Johansen, en av dem som leier pumphuset, synes ikke de bilene og de to vraka, som står på tomta er verdt avisas oppmerksomhet.
– Vi har leid lokalet for å ordne biler og ta vare på deler av biler som ikke går. Bilene, som er kjørbare, skal brukes til motorsport på islagte vann, og når det gjelder maursyra, så er ikke den vårt ansvar. Maursyra stod her da vi begynte å leie. Alle bilene står på tomta, og det er ikke noe bilopphuggeri.
De to vraka, eller delebilene, bak pumphuset skal kjøre til bilopphuggeri når vi har tatt bort det som kan brukes, sier Johansen til SVA.
Johansen synes det er leit at en slik sak skal kunne ødelegge for motorsporten.
– Når vi har fått bort vraka bak huset kan jeg ikke skjønne at noen helt normale biler skal skape så store problemer for enkelte.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no