7. des
GLAD: Leder for Bioforsk Svanhovd, Snorre B. Hagen kan heise flaggene en gang til. Departementene har blitt enige om å ikke kutte forskningsstasjonen.
 
Bioforsk sikret videre drift
– Dette er en kjempegod nyhet, sier leder Snorre B. Hagen.

Publisert: 20.mai.2015 12:41
Oppdatert: 23.okt.2017 10:51

– De tre ministrene har i dag blitt enige om at Bioforsk sin forskningsstasjon på Svanhovd skal videreføres, sier stortingsrepresentant Jan Henrik Fredriksen (Frp).

Han sier at det ikke skal gjennomføres kutt, men derimot skal man se på mulighetene for å styrke og videreutvikle forskningsstasjonen.

– Svanhovd har stor betydning i regionen med sine 23 ansatte, strategiske plassering og sin rolle i miljøsamarbeidet mellom Norge og Russland, sier Fredriksen.

Det er Utenriksdepartementet, Klima- og miljødepartementet og Landbruksdepartementet som sammen har blitt enige om at Bioforsk Svanhovd ikke skal legges ned.

– Dette er en kjempegod nyhet og utrolig gledelig, sier leder på Bioforsk, Snorre B. Hagen

Det var i en effektiviseringsrapport lansert i januar det kom frem at Svanhovd, sammen med fem andre stasjoner, ble foreslått nedlagt. Bakgrunnen for rapporten er Bioforsks vanskelige økonomiske situasjon. Arbeidsgruppa som utarbeidet rapporten foreslo å flytte deler av virksomheten til avdelingen i Tromsø. De mente også at mye av arbeidet som ble gjort på Svanhovd, ligger utenfor ansvarsområdet til Bioforsk.

Virksomheten er samtidig inne i en fusjonsprosess sammen med Norsk institutt for skog og landskap og Norsk institutt for landbruksøkonomisk forsking. Disse samles under navnet Norsk institutt for bioøkonomi (NIBIO).

Etter at forslaget om nedleggelse av stasjonene ble kjent, kom det flere protester.
– Senterpartiet krever at en omorganisering av et slikt omfang må til Stortinget for politisk behandling, sa stortingsrepresentant Geir Pollestad.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no