7. des
SKUTT: Binna ble skutt med hagle og døde raskt, mener Statens Naturoppsyn.
 
Bjørn skutt, etterforskes av politiet
En jeger som møtte på ei binne med unger i Pasvik, skjøt og drepte bjørnen.

Publisert: 25.sep.2015 11:56
Oppdatert: 23.okt.2017 10:55

Torsdag kveld ble ei binne skutt av en jeger i Pasvik. Stasjonssjef Hans Møllebakken i politiet i Kirkenes sier saken er under etterforskning.

– Jeg kan derfor ikke si så mye om saken annet enn vi har hatt jegeren inne til avhør. Jegeren var på jakt og støtte på ei binne med unger. Bjørnen skal ha kommet mot jegeren og denne skjøt med hagla. Bjørnen døde og ble senere hentet av politiet og Statens Naturoppsyn. Det vil nå bli gjennomført kriminaltekniske undersøkelser i forhold til det hendelsesforløpet som er beskrevet, og av bjørneskrotten, sier Møllebakken.

Jegeren skal ha sett at binna hadde to unger, men det ble senere oppdaget at den hadde tre unger, sannsynligvis årsunger. Seksjonsleder for rovvilt i Statens Naturoppsyn, Lars Bendik Austmo, sier at de ble tilkalt av politiet for å bistå i saken.
– Vi kom til stedet der bjørnen var blitt skutt og fant den med det samme, død. Vi tror den har dødd veldig fort, sier Austmo.
Når det gjelder ungene, sier han myndighetene trolig vil la naturen gå sin gang.
– Vi har erfaring med at årsunger kan klare seg godt på egen hånd hvis de får beite i fred resten av sesongen og går i hi, sier han.

Hendelsen skjedde ved Grustakvannet i Pasvik, og i en periode var Malbekkveien og området rundt sperret for ferdsel.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no