21. okt
IKKE TILSTEDE: Monica Hauge Stiansen (Frp) stiller spørsmål ved lovligheten av hastemøtet i formannskapet torsdag.
 
Ble ikke innkalt til hastemøte
Frps Monica Hauge Stiansen fikk en telefon, to minutter etter at møtet skulle begynne.

Publisert: 21.nov.2015 13:19
Oppdatert: 23.okt.2017 10:57

Formannskapets hastemøte torsdag ettermiddag ble hastig på flere måter.

Varaordfører Lena Norum Bergeng bekrefter at Monica Hauge Stiansen ikke fikk innkalling til møtet.

Uten innkalling

- Det fikk dessverre ingen andre heller, sier hun og forklarer at det vanligvis er møtesekretariatet som sender ut innkallingene formelt. Denne gangen skjedde ikke dette. Bergeng sier hun, som gruppeleder for Ap, videresendte innkallingen ordfører og varaordfører hadde fått til sine representanter.

- Senterpartiet og Høyre møtte med sine representanter. De hadde heller ikke fått formell innkalling, så de hadde antageligvis sett på kommunens nettside eller via sosiale medier at formannskapet skulle ha et ekstraordinært møte på ettermiddagen, sier Bergeng.

- Jeg må bare beklage at dette skjedde og vi må for ettertiden ved ekstraordinære innkallinger sikre at innkalling blir sendt og da både på epost som er den vanlige framgangsmåten og på sms.

- Det var en svært uryddig måte å innkalle på, sier Monica Hauge Stiansen og påpeker at møtet gjaldt en svært alvorlig sak for Sør-Varanger, nemlig Sydvaranger-konkursen og lønn til ansatte.

Spørsmål om lovlig

- Man kan ikke starte et møte når medlemmer i formannskapet ikke er innforstått med at det er møte, sier hun og stiller spørsmål ved lovligheten av formannskapsmøtet torsdag kveld.

Det ble ikke gjort vedtak i hastemøtet. Saken som var til behandling var en mulig kommunal garanti for at banken kan betale ut forskudd på lønn til Sydvarangeransatte. en slik garanti viste seg å ikke være lovlig i henhold til Kommuneloven og det ble derfor ikke fattet noe vedtak.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no