10. des
SKADET: Mannen måtte opereres etter ulykken. (Illustrasjonsfoto: Arkiv)
 
Ble ikke trodd på at ei vodkaflaske ble drukket etter at bilen havnet i grøfta
En mann fra Sør-Varanger er dømt for fyllekjøring for tredje gang, og må i fengsel i 90 dager. Retten trodde ikke på at han bare hadde drukket etter utforkjøringen.

Publisert: 22.sep.2015 16:30
Oppdatert: 23.okt.2017 10:55

Mannen var på langtur i oktober i fjor, da han kjørte utenfor veien i nærheten av Brannsletta. To vitner fant mannen og bilen ti meter fra veien, ute i myra. Både mannen og bilen var i dårlig forfatning etter utforkjøringen: Bilen hadde gått rundt flere ganger i omtrent 80 kilometer i timen. Den var rammeskjev, begge airbagene var utløst, og det var en sprekk i frontruta. Mannen selv hadde bruddskader, framsto som beruset, og luktet av alkohol.

Stor bot

Mannen ble dømt for fyllekjøring da han møtte i Øst-Finnmark tingrett torsdag forrige uke. Han må i fengsel i 90 dager, må betale bot på 90 000 og saksomkostninger på 10 000 kroner, og mister førerkortet i fire år.

Retten fant at han hadde hatt over 2,1 i promille da ulykken skjedde. Dette er også tredje gang mannen dømmes for fyllekjøring, og det førte til at han både fikk lengre fengselsstraff og lengre førerkorttap enn han ellers ville fått.

- Drakk etterpå

Mannen sa seg ikke skyldig i fyllekjøring. Han hevdet at han i stedet hadde drukket etter ulykken.

Hans forklaring var at han hadde med en vodkaflaske som han skulle levere til en venn. Etter ulykken hadde han såpass store smerter at han drakk halve flaska, ifølge ham selv.

Retten trodde ikke på det. To vitner forklarte blant annet at mannen hadde forsøkt å få dem fra å ringe politi og ambulanse. Og hverken de eller politiet hadde lyktes å finne spor av noen vodkaflaske i eller utenfor bilen.

Politiet mente i tillegg at en vodkaflaske som lå inne i bilen ville blitt knust når bilen rullet rundt såpass voldsomt. Men det var ikke glasskår eller alkohollukt i bilen.

Vitnene kom også 10-15 minutter etter ulykken. Politiet vurderte at han ikke hadde tid til å drikke en halvflaske vodka og kvitte seg med flaska på den tid, spesielt ikke såpass skadet som han var.

Retten formildnet straffen noe av personlige årsaker.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no