10. des
SVERIGE: Hendelsen fant sted like nord for Sundsvall. Her er skjerdump fra google maps. (Foto: Skjermdump, Google Maps)
 
Ble lagt i bakken av bevæpnet politi: - Det var veldig brutalt, og jeg ble sjokkert
Fredag slo terroren til i Stockholm. Det fikk Kristoffer Mienna og samboeren Johanna Jacobsen som var på vei hjem på påskeferie kjenne på kroppen.

Publisert: 10.apr.2017 19:26
Oppdatert: 23.okt.2017 11:18

Det var like før klokken 15 fredag ettermiddag at en lastebil kjørte inn i folkemengden i Drottninggatan i Stockholm sentrum. Lastebilen kjørte gjennom mengden og inn i kjøpesenteret Åhlèns city.

Beredskapen i Sverige ble hevet, og politiet over hele Sverige startet jakten på gjerningsmannen.

Uvitende

Lykkelig uvitende om det som hadde hendt i den svenske hovedstaden, ble de plutselig Kristoffer Mienna fra Kirkenes og kjæresten Johanna Jacobsen stoppet av fullt bevæpnet politi utenfor det svenske tettstedet Sundvall.

- Det var veldig ubehagelig og ekkelt. Samboeren min gråt og var oppskaket. Det første jeg tenkte var at jeg hadde gjort en trafikkforseelse, men da politiet trakk våpen tenkte jeg "hva i alle dager skjer nå". Så gikk jeg egentlig i sjokk, sier Kristoffer Mienna på telefon fra Sverige.

Saboerparet var på vei hjem til Finnmark på påskeferie, og hadde startet turen fra Fredrikstad samme dag.

Dramatisk

- Jeg merket en politibil med blålys bak meg, så jeg svingte av og stoppet bilen. Jeg rullet ned vinduet, og ser politiet komme brått mot meg. Jeg ble beordret ut på veien, og der står én politimann foran meg og sikter med maskingevær før jeg blir satt i håndjern, forteller Mienna.

Samboerparet som begge ble satt i håndjern og kontrollert ble tatt med til politibilen mens politiet i Sverige sjekket bilen deres.

- Det var veldig brutalt, og jeg ble sjokkert og redd. Det eneste jeg klarte å tenke på var om jeg skulle i fengsel og om karriereplanene mine kom til å bli ødelagt, sier Kristoffer.

Forståelse

Til tross for at opplevelsen var brutal og ikke akkurat hva de hadde ventet seg, har paret forståelse for politiet sin beredskap.

- Vi forstår at de er nødt til å gjøre dette, spesielt etter at det har vært et terrorangrep, sier Kristoffer.

Da politiet hadde gjort sine undersøkelser, og paret ble frigitt fortalte politiet bakgrunnen for hendelsen. Det er ifølge Mienna greit, men mener likevel politiet skulle ha fulgt opp situasjonen i ettertid.

- Jeg skulle ønske man fikk en form for oppfølging. Det var ganske sjokkerende, og de vet jo ikke i hvilken grad vi er sarte sjeler eller ikke. Om de ikke kunne bli igjen, så kunne de tatt en telefon i ettertid, tenker jeg, sier Kristoffer.

Tipset om pistol

SVA har gjentatte ganger i løpet av helgen forsøkt å komme i kontakt med politiet uten hell.

Til NRK sier imidlertid pressetalsmann ved politiet Polisregion Nord, Peder Jonsson, følgende:

- Det er selvsagt beklagelig at dette rammet uskyldige.

Ifølge pressetalsmannen skal politiet fått tips en halvtime etter terroraksjonen i Stockholm.

- Innringeren sa det var menn bevæpet med pistol, og vi oppfattet det som troverdige opplysninger, fortsetter Jonsson til NRK.

Politiet hadde sendt ut flere patruljer og stoppet Miennas bil ettersom den stemte med signalementet de hadde fått.

Påskeferie

Nå gleder paret seg imidlertid til å komme hjem på ferie.

- Vi ante fred og ingen fare. Vi skulle jo hjem på påskeferie, ikke bli mistenkt for terrorisme. Men det skal bli deilig å komme hjem, sier Mienna noe preget.

Først skal de besøke Jacobsen sin familie i Båtsfjord, før det blir en ordentlig tradisjonsrik påske i Kautokeino med Mienna sin familie.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no