18. okt
STRAKS: Stian Celius fra Venstre foreslo sammen med SV å straks starte en utredning av hvordan Barentshallenes oppgaver kan føres tilbake til kommunens ordinære drift. (Foto: Birgitte Wisur Olsen)
 
Blir vann i bassenget også fra september
Kommunestyret gikk med på å låne Barentshallene penger til å betale lønn og regninger ut året.

Publisert: 27.aug.2014 20:30
Oppdatert: 23.okt.2017 10:42

Som Sør-Varanger Avis meldte i tirsdagsavisa er situasjonen dramatisk for Barentshallene KF. Etter sommerferien var kontoen tom. Samtidig kulle lønningene utbetales og det lå en bunke ubetalte regninger og ventet.

Saken ble først behandlet på et ekstraordinært formannskapsmøte onsdag, og deretter i kommunestyret.

Det ble enstemmig gitt klarsignal om å gi akutt økonomisk hjelp slik at ansatte får lønn ut året og slik at ikke dørene må stenges.

Ikke en pott

Kommunestyret ga klarsignal til å dekke underskudd på 1,1 millioner kroner fra i fjor, og også gi lån på inntil to millioner kroner. Det ble presisert at pengene ikke overføres i en pott, men at dette gjøres stykkevis utifra behov.

Samtidig settes driften under lupen ved at det lages en revisjonsrapport av det kommunale foretakets virksomhet, og kommuneadministrasjonen forsikret om at driften skal følges tett framover.

Under lupen

Administrasjonen redegjorde for situasjonen i både formannskapet og kommunestyret.

Økonomisjef Nina Bordi forklarte at Barentshallene er et eget foretak, men ikke en egen juridisk person. Det ble derfor vurdert til at kommunen har ansvar for lønnsforpliktelsene i foretaket, og det i juli - uten politisk klarering - gitt et lån på en halv million kroner slik at både lønn og regninger kunne betales.

Venstre og SV hadde slått seg sammen med et forslag om allerede nå å starte arbeidet med å overføre foretaket til ordinær kommunal drift fra høsten 2015, og få på plass nye styremedlemmer allerede fra september 2014.

Disse forslagene ble nedstemt.

Flertallet ville i stedet avvente revisjonsrapporten.

- Vi er gjerne med på å diskutere om foretaksmodellen er liv laga, men vil vente på revisjonsrapporten, sa Arbeiderpartiets gruppeleder Lena Norum Bergeng.

På facebook, og også i formannskapet, er det satt fram påstander om at styreleder i det kommunale foretaket får 90.000 kroner året i honorar. Rådmann Bente Larssen poengterte at honoraret er langt mindre, 15.000 kroner.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no