14. okt
(Illustrasjonsfoto)
 
Blodig slåsskamp, polititrass og dop
En kirkenesmann må betale 12 000 kroner i bot for handlinger begått i beruset tilstand.

Publisert: 03.nov.2014 19:30
Oppdatert: 23.okt.2017 10:44

En mann fra Kirkenes er nødt til å betale 12 000 kroner i bot etter dommen i Øst-Finnmark tingrett tirsdag forrige uke.
Han ble dømt for én slåsskamp, to tilfeller av hasjbruk, og for å ha vært krakilsk mot politiet.
Hasjbruken fant sted i juli i fjor og mars i år, og er ikke knyttet til de andre punktene i dommen. Mannen var imidlertid beruset da han gjorde det andre han ble dømt for.

Slåsskamp

Slåsskampen fant sted i juni i fjor. Den tiltalte mannen var da beruset, og han hadde vært i krangel med den andre parten i slåsskampen tidligere på dagen. På vei hjem fra byen kom de to i basketak utenfor Rica, og politiet ble tilkalt.
Begge to var blodige da politiet kom frem, og de ropte og skrek. Da den tiltalte mannen ble satt inn i politibilen fortsatte han å rope og skrike og slå hodet i nakkestøtten, ifølge rettspapirene.

Sparket

I desember i fjor ville en politibetjent ha kontakt med mannen etter at han hadde hånflirt mot politiet på gata, noe betjenten syntes var upassende oppførsel.
Mannen ville ikke stoppe, og idet betjenten tok tak i armen hans sa han «fuck you».
Han ble ført til siden, der han la seg ned i bakken og tente en røyk. Han vred seg så og sparket etter politibetjenten, noe som førte til at han fikk satt på håndjern.
Dermed ble han dømt for å ha satt seg til motverge under pågripelse.

Rabatt

Mannen sto også tiltalt for å ha solgt hasj, men det ble ikke bevist i retten. Han ble dermed frikjent for det punktet i tiltalen.
Han fikk også strafferabatt fordi det hadde tatt så lang tid å få sakene opp i retten. Det tidligste forholdet er fra 2. juni i fjor, altså omtrent ett år og fem måneder før rettssaken fant sted.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no