12. nov
PÅ KVINNEDAGEN: Soroptimistene Ann Kristin Røsok Arnljot og Karin Danielsen solgte hjemmesnekra varer, som markering mot vold mot kvinner, og for å samle inn penger til kvinners utdanning.
 
Blomster mot vold
Soroptimistene brukte formiddagen på kvinnedagen til å markere kampen mot vold mot kvinner.

Publisert: 08.mar.2016 15:30
Oppdatert: 23.okt.2017 11:01

Det lyste oransje av hekla blomster, duftposer og litt mer flerfargede stofftulipaner på Soroptimistenes stand innerst på kafe Sentrum.

– Den oransje fargen symboliserer kampen mot vold mot kvinner, forklarer Karin Danielsen, mangeårig soroptimist.

Hun og påtroppende president for de lokale soroptimistene, Ann Kristin Røsok Arnljot, meldte om brukbar interesse for produktene, og for saken.

– Den siste tidens flyktningkrise gjør denne saken bare enda mer aktuell, mener de, og forteller at soroptimistene i Kirkenes også har bevilget penger til den lokale flyktningtjenesten.

Men selv om markeringen på kvinnedagen tirsdag var om vold mot kvinner, skal pengene de fikk inn i løpet av et par formiddagstimer gå til Soroptimistenes utdanningsfond.

Det er et fond som støtter kvinner økonomisk under utdanning, i land der det finnes soroptimist-klubber. De to siste årene er det ifølge organisasjonens hjemmeside delt ut 165 utdanningsstipend til kvinner, hovedsakelig i afrikanske land.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no