23. okt
VELTET: Elleve blomsterpotter ble veltet i Haganesveien.
 
Blomsterstien ble vandalisert
Pottene som skulle vise vei inn til Kirkenes sentrum, fikk ikke stå i fred. – Jeg ble veldig oppgitt, forteller Bente Fiskerstrand i Haganes Vel.

Publisert: 14.jul.2014 16:09
Oppdatert: 23.okt.2017 10:41

Velforeningen brukte dagevis på å plassere ut de fargerike blomsterpottene i begynnelsen av juni. I forkant hadde de også brukt lang tid på planlegging og kronerulling.

Blomsterstien skulle vise turistene vei fra kaia og inn til sentrum, og Haganes vel fikk gode tilbakemeldinger om tiltaket. Likevel fikk ikke pottene være.

– Skullle kritikerne få rett?

Søndag formiddag ble Haganes Vel klar over at noen hadde gått systematisk til verks, og tømt flere potter:

– Først ble jeg veldig oppgitt. Og jeg tenkte: Skulle kritikerne få rett, om at ingenting kunne få stå i fred i Kirkenes? Det kom noen reaksjoner da vi begynte, om at vi ikke skulle bruke tid på dette, forteller Bente Fiskerstrand i Haganes Vel.

Deretter gikk hun ut og ryddet opp. I kveld skal velforeningen ha dugnad for å erstatte det som er ødelagt.

– Det var masse å koste opp, for det var mold over hele fortauet. Men vi skal rydde og få det fint igjen, sier hun.

Hensikten vandalisme

Velforeningen hadde forventet at en og annen blomsterpotte kunne bli veltet, og hadde forberedt seg med reserver, forteller Fiskerstrand.

– Men dette var blomsterpotter som var blitt veltet på rekke og rad. Det er ingen tvil om at dette ble gjort med hensikt som vandalisme.

Elleve potter er veltet nedover Haganesveien.

– Vi hadde forventet at det kunne skje noe i industriområdet, men ikke at dette skulle hende i boligområdet, sier Fiskerstrand.

Kassa er tom

Tiden fremover inneholder noen dugnadstimer for Haganes Vel. Og penger vil gå med på å kjøpe nye planter – midler som egentlig skulle brukes til å lage folkepark ved russemonumentet. For blomsterkassa er tom.

– Det er veldig trist at det må til, men vi nekter å gi oss. Vi håper og tror at dette er et engangstilfelle, og at blomsterstien får stå i fred videre, forteller Fiskerstrand, og blomsterkontoen er åpen for dem som vil bidra. Velforeningen håper blant annet at de som står bak hærverket kan gjøre opp for seg gjennom den kontoen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no