6. des
FRIVILLIGE: Bente Fiskerstrand med de andre frivillige, som inkluderer Sergej Maslov, Nicole Merten, Ulf Hildonen, Hans Hatle, Trude Pettersen, Ørjan Rasmussen, Iver Sildnes Olsen, Unni Sildnes, Margrethe Alnes og Yara Sirakovskaya. (Foto: Håvard S. Mækelæ)
 
Blomsterstien viser turistene vei
Nå er blomsterstien på plass igjen. Haganes Vel håper på både finansierings- og vannehjelp.

Publisert: 16.jun.2015 14:13
Oppdatert: 23.okt.2017 10:52

Blomsterstien har blitt som i fjor: Tofargede blomsterpotter har blitt plassert fra hurtigrutekaia til sentrum, for å guide turistene. Det er en vei som ellers ikke er den letteste å finne fram på, så da blomsterveien kom opp for første gang i fjor, var den kjærkommen.

- Det er ekstra viktig nå som det er gravearbeider langs gatene, sier Bente Fiskerstrand i Haganes Vel, som har satt i gang blomsterstiprosjektet.

Det eneste Fiskerstrand nevner som forskjellig i år, er at stien nå stopper i sentrum. I fjor gikk den ned til Thon hotell, i forbindelse med at det var turistinformasjon der. Det er det ikke i år.

Bedriftssponsing

Som i fjor, håper Haganes Vel å få finansieringshjelp hos bedriftene i Kirkenes.

- Vi har lagt ut pengene, og så blir det en ringerunde nå på mandag for å se om vi får sponset blomsterveien, forteller Fiskerstrand. Det som ikke dekkes ved sponsing, går ut av kassa til velforeningen.

Et pengetilskudd kom kontant allerede da de frivillige hadde samlet seg - og et par bedrifter stilte også opp med folk.

- Dette hjelper oss i Barents Safari også. Når vi står ved hurtigrutekaia og folk spør oss om veien til sentrum, er det mye lettere å bare kunne si: Følg blomstene, sier Nicole Merten.

Tilbakemeldingene fra turistene var også bra i fjor. Velforeningsmedlemmene har hørt om folk som startet liknende blant annet i Nederland.

Vannehjelp

Til slutt håper velforeningen på hjelp til vanningen av de over 100 blomsterkassene. De spør pent om folk som har en av blomsterbøttene i nærheten av huset sitt, også kan vanne blomstene der.

- Det er et stort arbeid å vanne alle bøttene, påpeker Fiskerstrand.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no