23. okt
INNVIRKNING: Politiets etterforskning av konkursen i Mudenia elektro vil kunne ha innvirkning på bostyrer Jonar Andreas Rushfeldt sin jobb i behandlingen av konkursen.
 
Bobehandlingen vil ta tid
Bostyrebehandlingen i Mudenia elektro kan ta over ett år. Det sier bostyrer Jonar Andreas Rushfeldt. Han sier at det er rettet over hundre krav mot den konkursrammede bedriften.

Publisert: 02.okt.2014 17:30
Oppdatert: 23.okt.2017 10:43

Mudenia elektro gikk konkurs i august. Rushfeldt har siden jobbet på spreng for å få en oversikt over konkursen i Mudenia elektro.
Ikke full oversikt

– Har du full oversikt over den økonomiske siden?

– Til det må jeg svare et klart nei. Det vi vet er at lønnskravene for de over hundre ansatte som mener de har krav utestående vil passere ti millioner kroner, sier Rushfeldt.

NAVs lønnsgaranti dekker 4,5 millioner kroner til 85 ansatte som hadde krav på feriepenger fra for 2013.

– Lønnsgarantien dekker inntil 2G i folketrygden. Slik det ser ut i dag, så vil det bli krav i forhold til dette fra hundre ansatte på 17-18 millioner kroner. Noen av de ansatte har fremmet krav utover dette beløpet. Den fulle oversikten over hvor mange av de rundt 150 ansatte bedriften hadde som vil fremme krav har vi ikke per i dag. Mye av de krav som var fra 2013 er vi ajour med, mens ordinær restlønn og feriepengekrav for 2014 er vi ikke ferdige med, sier bostyreren.

– Vil alle som fremmer krav få utbetalt det de mener de har krav på?

– Nei, slik det ser ut i dag, finnes det ikke nok midler i boet til at det vil skje.

– Etter konkursen ble det opprettet et nytt selskap med samme navn, et selskap som senere har skiftet navn til Norsk elektro. Har dette berørt din jobb som bostyrer?

– Ja, på sett og vis har det jo det. Dette har skapt en del navneforvekslinger om mange har spurt seg hvilket selskap det er som er blitt rammet av konkurs. Men siden det nye selskapet har eget organisasjonsnummer, så har det gått greit.

– I slutten av august ransaket politiet lokalene til Mudenia elektro og har siktet bedriften og daglig leder. Etterforskningen pågår for fullt. Har dette berørt den jobben du gjør?

– Det var jeg som bostyrer som meldte inn saken til politiet, slik jeg er pliktig til å gjøre i tråd med konkursloven. Dette er et parallelt spor og det er jo selvfølgelig av interesse for meg å se hva politiet eventuelt finner ut, men jeg har ingen rolle i etterforskningen, for å si det sånn.

Lang behandlingstid

– Hvor lang tid vil dette ta?

– Det er helt umulig å si. Vi blir ikke ferdige i løpet av 2014. Det er helt åpenbart. Om vi blir ferdige i løpet av 2015 vil blant annet kunne være avhengig av politietterforskningen. Jeg er satt til å ivareta kreditorfellesskapets interesser og skal ikke etterforske selskapet.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no