17. okt
MAT: Bodil Bugge Pedersen håper mange lokale matprodusenter møter opp på Radius Kirkenes på Sandnes for å utvikle ideen om lokal matmesse. (Arkivfoto).
 
Bodil vil samle matprodusentene
Bodil Bugge Pedersen baker og lager syltetøy. Nå ønsker hun å møte likesinnede og lage en matmesse i Sør-Varanger.

Publisert: 15.okt.2014 06:30
Oppdatert: 23.okt.2017 10:44

Det var Bugge Pedersen som først hadde ideen om en matmesse.

- Jeg nevnte det for Kåre Tannvik og han tente på den. Det er ganske mange i kommunen som driver med småskala matproduksjon, med bakst, kjøttruller, grønnsaker, bær og ost, sier Bugge Pedersen.

Møtes

Den 20. oktober inviteres alle som ønsker å spinne videre på ideen om et matmarked til et møte på låven på Radius Kirkenes sitt anlegg på Sandnes.

- Her håper jeg flest mulig av kommunens småprodusenter av mat vil møte. På møtet kommer også Mattilsynet og så vet jeg at flere har ytret ønske om at Skatteetaten kommer og forteller om hvilke muligheter som finnes skattemessig sett.

Bugge Pedersen bor i Jarfjord og produserer bakst, diverse syltetøy og dyrker agurk og paprika.

- I Hobbybua er det flere som baker lefser og kaker og rundt om i kommunen er det veldig mange som lager mat i småskala. Dermed kom ideen om at alle vi forlater våre kjøkken, kommer sammen for å spinne videre på denne ideen og får opp småskalaproduksjonen av mat.

Reise

Ideen fikk Bugge Pedersen da hun var ute og reiste.

- Det er jo uansett om jeg reiser til Troms eller Italia, så har jeg alltid satt pris på å dra innom et matmarked og se og nyte stedets mat. Det er en viktig del av kulturen på et sted. Sånn kan det bli her også. Nå gjelder det bare å komme fram til de som produserer mat i kommunen og komme sammen og utvikle matmessa slik vi ønsker, sier Bugge Pedersen.

Hun mener det bør være slutt på at matprodusenter i Sør-Varanger kun sender maten de lager ut av kommunen.

- Hvorfor ikke selge det på et slikt marked? Vi skal ikke bare være en råvareprodusent for andre sørpå eller i det store utland. Dersom man plukker bær, for eksempel, hvorfor ikke selge bæra på et slikt marked, spør Bugge Pedersen.

Planen er at låven på ishotellet også kan være stedet et slikt matmarked vil være.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no