9. des
ÅPNINGEN: Bøkfjordbrua var den siste store biten som gjensto av E105, og ble velsignet av russiskortodokse under åpningen i fjor.
Foto: Yngve Grønvik
 
Bøkfjordbrua imponerte enda en jury - nå er E105 med i nasjonal konkurranse
Nominert til "Vakre Vegers Pris".

Publisert: 12.sep.2018 09:40
Oppdatert: 12.sep.2018 09:40

E105 mellom Hesseng og Storskog er plukket ut som en av sju kandidater til Vakre Vegers Pris. Prisen er Vegdirektoratets hederspris, og deles ut årlig. I år er det 30 år siden prisen ble delt ut for første gang, skriver Statens Vegvesen i en pressemelding.

Omgivelser og sikkerhet

Prisen handler om både å ta vare på omgivelsene rundt, og å sette opp et trafikksikkert veianlegg – i tillegg til at det skal se pent ut.

- Evnen til å forstå både landskap og vegplanlegging er viktig, også at kompetansen er brukt i andre trinn - fra planlegging til bygging. Resultatet må også vitne om respekt for omgivelsene og ivareta trafikksikkerheten, sier Alf Støle og Sunniva Schjetne i Vegvesenets fagsekretariat, i pressemeldingen.

En av sju

E105 ble ferdig i fjor høst, etter omtrent et års forsinkelse. Ifølge pressemeldingen fra Statens Vegvesen konkurrerer veien i år med:

  • E6 Frya-Sjoa,
  • E6 Kolomoen-Minnesund,
  • Gladengveien på Ensjø i Oslo,
  • Deichmansgate i Oslo,
  • Holmestrand stasjon, og
  • Hovedgata-Holgata i Tvedestrand.

Fagsekretariat Alf Støle og Sunniva Schjetne er glad for det store spennet i finalistene.

Tidligere i år var E105 også nominert til prisen for "Årets Anlegg". Der ble vinneren E16 over Filefjell i Oppland, skriver iFinnmark

Prosjektleder for E105 i Statens Vegvesen, Kaare Ramberg, er godt fornøyd med den fortsatte oppmerksomheten.

– Man kommer jo ikke på de listene helt gratis. At prosjektet har blitt godt lagt merke til, har vi sett for lenge siden. Det har jo blitt tatt tusenvis av bilder av den brua, og hver gang det er noen som legger ut et bilde, er det mange som trykker seg inn på det for å se, sier Ramberg til regionavisa.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no