12. des
BOKSALG: Biblioteksjef Dagfinn Gjerde ved Sør-Varanger bibliotek gleder seg til lørdagens boksalg.
 
Boksalg starter på Verdens bokdag
Lyst på en samling av romaner og fortellinger fra Sigrid Undset eller godbiter fra Jo Nesbø eller Henning Mankell? Lørdag starter boksalget på biblioteket i Kirkenes.

Publisert: 22.apr.2016 10:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:03

Boksalget starter samme dag som Verdens bokdag, som er en FN-dag som markeres over hele verden.

– Vi selger bøkene for å revidere samlingen vår og kvitte oss med bøker som ikke lånes så ofte ut. Her er hobbybøker, skjønnlitteratur, krim, barnelbøker, fantasy, kort sagt alle sjangre, sier biblioteksjef Dagfinn Gjerde ved Sør-Varanger bibliotek.

CD og bok

I tillegg til bøker og tidsskrifter, så selges også bibliotekets siste CD-er.

– Dette er CD-plater og bøker til god kvalitet. Alt vil gå for en god pris. Her er det til og med rom for pruting. Andre biblioteker har valgt å gi bort bøkene. Jeg tror mer på et godt gammeldags boksalg til en symbolsk pris, sier Gjerde.

Den eldste boka biblioteksjefen fant, er fra 1950-tallet.

– Den hadde granitolbind og var gul og gammel. Et klenodium, sier Gjerde.

Boksalget vil bli holdt «så langt lageret rekker», i to uker. Pengene som kommer inn vil gå inn i driften. Sør-Varanger bibliotek får inn rundt 50 000 kroner i overdagsgebyr for lånere som ikke overholder lånetiden. I forbindelse med Verdens bokdag gir biblioteket amnesty til alle.

– Kommer du innom med boka for å lette din samvittighet i neste uke, så blir det ingen gebyr. Vi har også gjort det lettere for kundene å komme tilbake med bøkene sine med en kasse utenfor biblioteket. Her kan bøkene legges døgnet rundt, sier Gjerde.

Klassisk krydder

Hva er krydderet i boksalget?
– Det er masse godbiter i den samlingen som vi har funnet fram og lagt ut for salg. Robert Jordan i ti bind, Sigrid Undsets romaner og fortellinger, Jo Nesbø, Henning Mankell og Erik Fosnes Hansen, for å nevne noen. Og den lokale forfatteren Magne Hovden, sier Gjerde.
Sør-Varanger bibliotek planlegger et nytt stort boksalg under Kirkenesdagene i sommer.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no