20. okt
VISUELT LIKT: Neste byggetrinn blir visuelt likt de første boligene med en knauslignende effekt som glir inn i terrenget.
 
Boligbyggelaget starter neste byggetrinn på Skytterhusfjellet
Tross Sydvaranger-konkursen bedyrer Polarlys Boligbyggelag stor tro på Sør-Varanger og vil starte bygging av 22 nye leiligheter til sommeren.

Publisert: 26.feb.2016 13:28
Oppdatert: 23.okt.2017 11:01

– For meg som sørvaranger-væring er det ekstra gledelig at vi starter nå, sier Oddmund Eriksen på telefon fra Alta der han leder Polarlys Boligbyggelag.
Boligbyggelaget, som er en sammenslutning av boligbyggelagene i Sør-Varanger og Alta, hadde innflytting på første byggetrinn på Skytterhusfjellet i 2013.
– Nå skal vi sette i gang neste byggetrinn, og for oss er dette en klinkende klar beskjed om at vi har tro på Sør-Varanger. Sør-Varanger har fått en liten dump nå, men likevel er det mye som skjer. Vi har tro på at det blir utvikling av både kai og infrastruktur, og det bygges nytt sykehus. Russland har en stagnasjon nå, men vi er sikker på at det igjen kommer til å blomstre igjen på det markedet også, sier Eriksen.
Byggetrinn 2 skal ha 44 leiligheter. Tanken er å først bygge halvparten.
– Vi må selge åtte av dem for å komme i gang i juni. Vi har med oss fulltegningsforsikring i prosjektet, noe som er et vanvittig godt signal, og som jeg er veldig stolt over, understreker han.

På gjerdet

Som i Sør-Varanger har Alta færre objekter ute på markedet.
– Alta har 31 boliger ute nå, for få år siden var det mer vanlig med 60 til 70. Det er bygd for lite boliger i Norge, og prisene for nybygg er høye. Samtidig har det vært negative signaler ute i verden, og også i Norge, noe som gjør at folk har blitt sittende på gjerdet. Nå ser vi at mange blir sånn: «Oi, verden går videre. Jeg har jobb og en ok lønn, og vil kjøpe - eller bytte - bolig.» Men mange selgere sitter fremdeles på gjerdet, og de få enhetene vi har solgt, har alle gått langt over prisantydning.
Garanti, lagets eiendomsmeglere, har den siste tiden solgt to boliger i Sør-Varanger. En av dem på prisantydning, og en av dem godt over.
– Vi ser i Sør-Varanger, som i Alta, at mange vil bo enklere og at de vil bruke tid på annet en å vedlikeholde boligen.

40 års løpetid

De 22 leilighetene er på to, tre eller fire rom og i størrelsen 50 til 94 kvadratmeter. Innskuddene er på 925.000 til 1.750.000 kroner. 50 prosent er innskudd, og 50 prosent er gjeld.
– Finnmark er gjerne litt mer traust enn trenden ellers i landet. Før har det vært vanlig med 30 års løpetid på lånet, andre steder i landet er det nå gjerne opp i 50 år med avdragsfrihet i opptil 20 år. Vi har lagt oss på 40 års løpetid med avdragsbetaling fra starten av.
– Men vi gjør noen endringer. Noe av det mest spennende er at vi fjerner pipe og ovn. Det sparer mye plass og med lavenergihus blir det mye opp med dør og vinduer når det fyres i ovn. Vi skal derfor tilby biopeiser som kundene kan få plassert der de ønsker. En biopeis som drives på bioetanol er mye mer anvendelig i forhold til innredning, og samtidig får en litt varme og også koseffekten, reklamerer Oddmund Eriksen.
Salgsperioden starter i neste uke og går ut mai. Planen er byggestart i juni og at leilighetene står ferdige i juni 2017.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no