24. okt
FIRE IGJEN: Disse boligene er nå solgt, men Stiftelsen Bolig Bygg har en buffer til 1. juni for å finne husly for de fire som ennå ikke har tak over hodet. (Arkivfoto: Martin Gramnæs).
 
Boligene i Solheimslia solgt
Sosialboligene i Solheimslia er nå solgt, men fremdeles er det fem leietakere som står uten bolig.

Publisert: 11.feb.2015 20:00
Oppdatert: 23.okt.2017 10:47

- Jeg har tro på at dette skal ordne seg, sier daglig leder i Stiftelsen Bolig Bygg, Anita Kaaby.

Fikk oppsigelse

Det var i november i fjor at 15 leietakere i de kommunale boligene i Solheimslia fikk brev om oppsigelse av leiekontrakt. Der stod det blant annet at leilighetene måtte være utflyttet, ryddet og rengjort innen 1. mars i år. Per i dag har 11 av leietakerne klart å finne seg et nytt sted å bo.

- Vi har igjen fire som vi anser vi må hjelpe med å finne et nytt sted å bo, forteller Kaaby. Hun legger til at de også har en buffer slik at de dette gjelder kan bli boende frem til 1. juni.

- Det er flere enn fryktet, som har klart å finne bolig selv. Samtidig hadde vi håpet at alle hadde funnet seg et sted innen 1. mars, forteller hun. Syv av beboerne har fått tildelt bolig gjennom Stiftelsen Bolig Bygg, to har funnet bolig selv. En er ikke vanskeligstilt og skal flytte ut 1. mai, mens en har fått hjelp gjennom det kommunale hjelpeapparatet.

- Men vi vet at det pleier å komme oppsigelser når det nærmer seg vår og sommer. Disse fire står også prioritert for å få ny bolig hos oss, forteller Kraby og legger til at hun har stor tro på at dette vil ordne seg.

Dårlig stand

Det bor mange vanskeligstilte i disse boligene, og da vi sist skrev om saken, forklarte Kaaby at det å selge byggene ikke var en lett avgjørelse. Ifølge Kaaby er det umulig for stiftelsen å kunne pusse opp leilighetene, og samtidig beholde leien tilpasset dem som nå bor der. Dette går blant annet på at leilighetene er vernet som etterkrigshus.

- Siden byggene er vernet, så må de beholdes slik de er, i hvert fall sett fra veien. Vi ville helst ha bygget nytt, men hvis vi skal beholde de slik de er, utløser ikke dette lån i Husbanken og vi må ta et ordinært banklån. Da kan vi ikke opprettholde den leia som ligger der i dag, forklarte hun i desember.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no